ghisoiu diana
FOTO Facebook

Medicii au decis să se facă autopsie Dianei Ghişoiu, fata cu meningită, care a decedat azi-noapte la ora 02.50, potrivit Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu. Familia dorea ca fata să fie scutită de autopsie. Inima Dianei Ghişoiu a încetat să mai bată după 21 de zile de când a fost diagnosticată cu meningită şi aproape trei săptămâni de moare cerebală.

Medicii refuză scutirea de autopsie
Deşi familia fetei dorea să nu se mai facă autopsie, medicii doresc să respecte legea la virgulă şi au decis că se va face autopsie, a precizat pentru oradesibiu.ro, directorul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu, Cornel Benchea. Surse medicale ne-au explicat că este posibil ca autopsia să răspundă la anumite întrebări, privind starea de sănătate a fetei şi de unde a apărut meningita. Mama fetei a cerut scutirea de autopsie, pentru a-şi lua fata acasă azi, ca să se ocupe de cele necesare înmormântării.
CITEȘTE ȘI: EXCLUSIV Fata în moarte cerebrală la Sibiu – A donat sânge pentru alţii, dar transfuzia nu a salvat-o pe ea
Mesajul medicilor către familie: vă înțelegem durerea şi vă suntem alături
Medicii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu au transmis mesajul lor de înţelegere faţă de durerea familiei Dianei, printr-un comunicat de presă emis în urmă cu câteva minute. „Ne exprimăm încă o dată întreaga compasiune față de familia tinerei și suntem alături de aceasta în momentele de imensă durere prin care trece. Este un caz dramatic în care medicii SCJU Sibiu au făcut tot ceea ce era posibil din punct de vedere uman și medical pentru salvarea vieții pacientei dar din păcate acest lucru nu a fost posibil. Dumnezeu s-o odihnească!, se arată în comunicatul spitalului unde a fost Diana.

Inima Dianei s-a oprit
Inima Dianei s-a oprit în cursul nopţii de joi spre vineri, potrivit medicilor şi mamei sale, cea care a vegheat-o pe durata internării în spital. Fata s-a stins la 24 de ani, în Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, unde se afla din 6 ianuarie, în moarte cerebrală.
VEZI ȘI: EXCLUSIV Putea fi salvată Diana, sibianca cu meningită, aflată în moarte cerebrală?!
19 zile de moarte cerebrală
Diana Ghişoiu a rezistat 19 zile în moarte cerebrală, datorită aparatelor de la Terapie Intensivă. Fata intrase în moarte cerebrală, duminică, 6 ianuarie. Încă de atunci, medicii au anunţat că nu se mai poate face nimic pentru salvarea Dianei. „Din nefericire evoluția bolii a fost una galopantă, starea pacientei s-a agravat iar în data de 6 ianuarie, ora 22:30 a fost declarată moartea cerebrală. În această situație, un pacient este decedat din punct de vedere medico-legal. Pacienta se află într-o stare ireversibilă, este conectată la aparate, iar funcțiile cardio-respiratorii sunt susținute în mod artificial, întrucât nu există activitate cerebrală”, se preciza de atunci, într-un comunicat de presă al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu.
CITEȘTE ȘI: EXCLUSIV Prietenul Dianei, fata în moarte cerebrală, a venit din Turcia să fie alături de ea
Diagnostic corect, tratament bun, pacientul decedat
Diana Ghişoiu s-a stins, deşi i s-a pus diagnosticul corect în două spitale din Sibiu, atât la Spitalul Militar, cât şi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu. Pacienta a beneficiat de cel mai bun tratament, cu medicamente de ultimă generaţie, potrivit informărilor oficiale venite  de la spital. Cu toate acestea, Diana, deşi a fost ajutată începând din 4 ianuarie, de medici, a pierdut lupta cu meningita. Anul trecut, doi copii au murit de meningită în Sibiu, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică din Sibiu.

Familia nu vrea autopsie
Mama Dianei ne-a spus că intenţionează să ceară scutirea de autopsie. În mod normal, se face autopsie oricărui pacient care se sfârşeşte în spital. Legea dă posibilitatea aparţinătorilor să ceară în scris, scutirea de autopsie a celui decedat în spital.diana foto

Rămâne întrebarea: dacă ar fi ajuns mai repede la medic, ar mai fi trăit?
Diana a avut o răceală în decembrie, după care a plecat să îşi petreacă Revelionul în Turcia, alături de prietenul ei. S-a întors răcită şi a mers la medic în 4 ianuarie 2019. Unii medici afirmă că Diana a avut imunitatea scăzută, pe fondul oboselii, ceea ce ar putea explica de ce nu a putut lupta cu meningita. Diferenţa dintre viaţă şi moarte, la acest tip de meningită, este de 10 ore, timp în care pacientul trebuie să ajungă la medic şi să primească tratamentul corect. Diagnosticul şi tratamentul dat în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă au fost corecte, spun cei care conduc spitalul, Direcţia de Sănătate Publică şi cei de la Spitalul Cantacuzino din Bucureşti, unde a fost trimisă sânge recoltat Dianei, din prima zi. Diana s-a stins, deşi medicii au încercat să o salveze. I s-a făcut şi o transfuzie de sânge în moarte cerebrală, însă nu a ajutat-o. Ironia face ca Diana să nu mai fi putut fi ajutată de transfuzie, deşi ea era cunoscută ca donatoare de sânge. Rămân întrebările: cum de s-a îmbolnăvit şi mai ales dacă ar fi putut fi salvată, dacă ar fi ajuns mai repede la medic?

Cum începe meningita
Durerea de cap insuportabilă, febra, faptul că nu mai suportăm lumina, sunt semne care trebuie să ne trimită urgent la medic. Ar putea fi începutul unei meningite, atrag atenţia medicii. „Sunt nişte semne: dureri puternice de cap cu febră, cu retoare ce ceafă, nu poţi să mişti capul şi nu suporţi lumina, nu mai stai o secundă”, a explicat directorul DSP Sibiu, Gabriel Budescu, întrebat care sunt primele semne ale unei posibile meningite.

Mătuşa Dianei este tratată la Infecţioase, cu suspiciune de gripă
Unul dintre oamenii care au luat pastille ca să nu facă meningită, după ce s-au văzut cu Diana, este mătuşa ei, sora mamei sale. Aceasta a fost internată ieri în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu, la Secţia de Boli Infecţioase, unde este tratată fiind suspectă de gripă.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns