foto urgenta spitalul judetean sibiu

În Sibiu nu avem niciun caz nou de gripă, dar medicii de la Urgenţa Spitalului Judeţean se confruntă cu un val îngrijorător de sibieni care au viroze respiratorii. Faţă de anul trecut avem de trei ori mai mulţi sibieni, bolnavi diagnosticaţi cu viroze, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă.

S-au triplat cazurile de viroze respiratorii în Urgenţă

Medicii de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu au diagnosticat de la începutul lunii şi până în prezent, 167 de pacienţi cu viroze respiratorii, ceea ce reprezintă de trei ori mai multe cazuri faţă de 2018, spune purtătorul de cuvânt al spitalului, Decebal Todăriţă. „Ca statistică în Unitatea de Primiri Urgenţe, în luna curentă, am avut un număr de 167 de viroze respiratorii, din care patru pacienţi internaţi şi unul a fost transferat la Boli Pulmonare. Tot luna aceasta au fost 85 de pneumonii, din care 16 pacienţi internaţi şi şase transferaţi la Boli Pulmonare. Anul trecut în aceeaşi perioadă am avut 55 de pacienţi cu viroze respiratorii şi 70 cu pneumonii. La viroze este o creştere mare, la pneumonii, cu 15 mai multe faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut”, a declarat Decebal Todăriţă. Una din cele mai aglomerate secţii din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu este cea de Boli Infecţioase, tocmai datorită creşterii numărului de pacienţi cu infecţii respiratorii acute.

Niciun caz nou de gripă

În judeţul Sibiu există doar cazuri suspecte de gripă, în urma testelor rapide. Deocamdată nu s-a mai confirmat niciun caz de gripă, după ce au fost identificaţi în această lună, doi copii cu gripă, care au fost trataţi în Spitalul de Pediatrie, potrivit directorului Direcţiei de Sănătate Publică Sibiu, Gabriel Budescu.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns