Noul an chinezesc, celebrat la Sibiu

0 405

Intrarea în noul an chinezesc va fi celebrată la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu printr evenimentul „Festivalul Primăverii”, organizat de Institutul Confucius. La 1 februarie, în Aula Magna, între orele 13,00-15,00 studenții sibieni împreună cu profesorii din cadrul Institului Confucius vor prezenta o serie de obiceiuri și tradiții chinezești, care să macheze intrarea în Anul Mistrețului de Pământ.

„Acest eveniment are drept scop înțelegerea mai bună a culturii și tradiției chineze de către sibieni și să creeze o legătură între cele două țări, pentru a învăța unii de la ceilalți. Ne dorim, de asemenea, ca prin astfel de evenimente să îi atragem pe români spre a învăța limba și cultura chineză”, a declarat prof. Wang Jiong directorul Institutului Confucius din cadrul ULBS.
Anul Mistrețului de Pământ va debuta în 5 februarie și se va încheia în 25 ianuarie 2020. Conform astrologiei chineze, Mistrețul de Pământ simbolizează generozitatea, însă Mistrețul de Pământ aduce cu el și destul de mult ghinion.
Institutul Confucius din cadrul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu a fost primul deschis în România, în anul 2007, în parteneriat cu Universitatea de Limbă și Cultură Beijing. În prezent, în România funcționează alte trei Institute Confucius, în cadrul Universității București, Universității „Babes Bolyai” din Cluj și Universității „Transilvania” din Brașov. În total, în România sunt înscriși mai mult de 1500 de cursanți de limba chineză, iar din 2015, în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Sibiu există un post de de inspector școlar de limba chineză, care răspunde de această activitate la nivel național.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.