VIDEO FOTO Aligatori înghețati cu boturile la suprafața apei

779

Mai mulți aligatori dintr-o rezervație naturală din Carolina de Nord (SUA) au înghețaț și au rămas cu boturile la suprafața apei, după ce temperaturile au scăzut sub limita înghețului, scrie The Associated Press.

George Howard, managerul rezervației The Swamp Park, a dezvăluit că 18 aligatori au înghețat luni și au stat așa și toată ziua de marți. Acesta a explicat că animalele au părut că știu clipa exactă când apa urma să înghețe și au scos botul la suprafață „la momentul potrivit”.

Howard a explicat că aligatorii au intrat într-o stare similară hibernării, denumită în engleză „brumation”. Este un fenomen specific animalelor cu sânge rece, prin care acestea își încetinesc metabolismul și pot să supraviețuiască fără hrană, potrivit Mother Nature Network.

Nu este pentru prima dată când acest fenomen a fost observat în rezervația din Carolina de Nord. S-a întâmplat și anul trecut, în luna ianuarie.

Aligatorii, adevărate „mașinării ale supraviețuirii”, par că știu când apa este pe cale să înghețe, iar botul scos la suprafață le permite să respire. Animalele pot să rămână așa zile la rând. Când gheața se topește, aceștia își reiau activitățile obișnuite ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat.

American Alligators in Ice 2019

Think ahead and get prepared for the cold like these American Alligators in Ice

Publicată de The Swamp Park pe Marţi, 22 ianuarie 2019

Shallotte River Swamp Park este o rezervație de reptile privată din Carolina de Nord, unde ajung mai ales aligatori salvați din  captivitate și care nu ar supraviețui în sălbăticie.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi