foto copii ghiozdane

Aproape 500 de preșcolari și elevi din județul Sibiu absentează în această ultimă săptămână de școală, fiind bolnavi de infecții respiratorii. Numai ieri au fost depistați 99 de copii cu infecții respiratorii la Spitalul de Pediatrie din Sibiu.

Stau acasă bolnavi, în loc să meargă la școală sau grădiniță

Un număr de 487 de copii stau acasă în aceste zile și nu pot merge la școală sau la grădiniță, fiind bolnavi de infecții respiratorii, potrivit raportării unităților de învățământ către Direcția de Sănătate Publică (DSP). Numai ieri, 99 de copii au fost diagnosticați cu infecții respiratorii, după ce au fost consultați de medicii de la Spitalul Clinic de Pediatrie, unde 7 copii au fost depistați că sunt suspecți de gripă, potrivit datelor DSP, puse la dispoziția Orei de Sibiu. În total, ieri au fost diagnosticați cu suspiciune de gripă 9 sibieni, din care 7 copii la Pediatrie și alți doi pacienți la Spitalul de Pneumofiziologie, cunoscut popular Spitalul TBC.

Spitalele mari luate cu asalt de sibienii răciți

Medicii au raportat în ultimele zile o creștere a numărului de sibieni diagnosticați cu infecții respiratorii în cele zece spitale din județ. Într-o singură zi, cea de luni, medicii din spitale au raportat 160 de pacienți cu infecții respiratorii, față de 168 câți au fost identificați de vineri până duminică, potrivit datelor DSP Sibiu.

Mai este vaccin antigripal la medicii de familie

Cei de la DSP ne-au asigurat că mai există doze gratuite de vaccin antigripal la medicii de familie din județ. De asemenea, DSP afirmă că spitalele din Sibiu au Tamiflu, unul din cele mai cunoscute antivirale recomandate de medici atunci când faci viroză. Deocamdată nu s-a mai confirmat niciun caz de gripă în județul Sibiu. De la începutul anului și până acum au fost tratați de gripă doi copii, în Spitalul de Pediatrie.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu