foto liviu pop

Fostul ministru, Liviu Pop, a anunţat azi pe pagina lui de facebook, că a fost dat în judecată de Forumul Democrat al Germanilor din România (FDGR), pentru o declaraţie făcută anul trecut, la Antena 3. Liderul FDGR, consilierul judeţean Paul Porr, este convins că va câştiga procesele cu Liviu Pop, Darius Vâlcov şi ceilalţi care i-au acuzat pe saşi că sunt nazişti sau urmaşi ai naziştilor.

12 procese după ce FDGR a fost acuzat că este urmaşul naşiştilor

Preşedintele FDGR, Paul Porr, este convins că formaţiunea sa va câştiga procesele cu Darius Vâlcov şi fostul ministru, Liviu Pop, dar şi alţi câţiva politicieni care i-au acuzat pe saşii din Forum că ar fi nazişti. „L-am dat pe Liviu Pop în judecată, pe Vâlcov, am anunţat CNA-ul şi şi-au primit amândoi lecţia. Am făcut plângere la comisia împotriva discriminării. Vâlcov a plătit 2.000 de lei sau cât e maxim cât se plăteşte, Pop a fost numai cu avertisment şi cu amândoi avem procese. Nu numai cu ei, că avem 10-12 din cei care ne-au bălăcărit că suntem nazişti, post-nazişti. Trăim într-un stat de drept încă. Pentru calomnie încă sunt paragrafe, sunt amenzi. Unele le-am câştigat, altele sunt în recurs. Cu cei doi abia am început, între timp avem şi alţi candidaţi”, a declarat azi, Paul Porr. Întrebat dacă speră ca FDGR să câştige procesele îndreptate împotriva celor care i-au făcut nazişti, Paul Porr a spus: „Nu că sperăm, suntem convinşi.”

FDGR a câştigat deja un proces cu Scurtu

Până acum FDGR a câştigat un proces împotriva lui Ioan Scurtu, după ce acesta a publicat un articol critic la adresa Forumului, în Cotidianul. Scurtu a trebuit să plătească 6.000 de lei, daune, Forumului Democrat al Germanilor din România. „Am câştigat procesul cu Ioan Scurtu care a scris un articol în Cotidianul. A terminat şi recursul. A pierdut. A plătit 6.000 de lei daune, a plătit taxele de tribunal. Trebuia să publice în Cotidianul verdictul de la tribunal”, a explicat Paul Porr.

Procese din cauza unor declaraţii la TV

Fostul ministru Liviu Pop a anunţat marţi, că a depus o întâmpinare, după ce a fost dat în judecată de FDGR. „Da, Forumul Democrat al Germanilor din România m-a chemat în instanţă, cerând şi daune morale pentru ca am lecturat, într-o emisiune TV, Hotărârea prin care Forumul Democrat al Germanilor din Sibiu a cerut şi au obţinut titulatura de “succesor în drepturi a Grupului Etnic German”. Astăzi am depus întâmpinarea însoţit de avocatul Sebastian Hotca”, a scris marţi, pe pagina sa de facebook, Liviu Pop. FDGR l-a dat în judecată pe Liviu Pop, pentru o declaraţie făcută de acesta, în 2018, la postul de televiziune, Antena 3, „conform cărora FDGR ar fi continuatorul organizaţiei naziste Grupul Etnic German din România.FDGR este reprezentantul legitim al minorităţii germane în baza Constituţiei României şi a legislaţiei în vigoare, având un statut aprobat de către instanţele din România şi fiind înscris în Registrul organizaţiilor neguvernamentale”, se arată într-un comunicat al FDGR din 2018.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns