USR a depus peste 3.000 de semnături la primaria Sibiu pentru inițiativa #Oameninoi

0 274

Inițiativa cetățenească „Oameni noi în politică” a ajuns în etapa de validare a semnăturilor. Miercuri Diana Mureșan (USR), Radu Vancu (Vă Vedem din Sibiu) și Marian Zamfiroiu (PLUS) au depus la Primăria Municipiului Sibiu pentru validare 3 500 de semnături #OameniNoi.

În județul Sibiu, datorită implicării cetățenilor s-au strâns 5 200 de semnături care vor fi depuse la primării pentru atestare. Urmează ca toate cele 120 000 de semnături din țară să fie depuse în Parlament pe 22 februarie.


„În această campanie am văzut două lucruri. În primul rând că oamenii vor o relaxare a participării la politică în așa fel încât politica să înceapă să semene cu cetățenii din stradă, cu oamenii cu o conștiință europeană clară, să avem o politică după chipul și asemănarea noastră. În al doilea rând, am văzut foamea oamenilor, nevoia lor de a fi reprezentați, bucuria lor că sunt partide care au ieșit direct din stradă, bucuria lor că, în sfârșit, în politică există oameni cu care să te poți identifica. Asta e grozav. Politica se schimbă, iar #OameniNoi este unul din instrumentele esențiale pentru schimbarea politicii românești într-o politică europeană”, a declarat Radu Vancu, membru al Vă Vedem din Sibiu.

„Oameni noi în politică” este inițiativa legislativă cetățenească de reformă a legislației electorale și este continuarea firească a inițiativei #FărăPenali în funcții publice. Inițiativa propune: revenirea la alegerea primarilor în două tururi, vot preferențial (pe liste deschise), vot liber pentru românii din afara țării, mai mulți parlamentari pentru diaspora, eliminarea pragului electoral la alegerile europarlamentare și locale, asigurarea unor alegeri corecte și reducerea numărului de semnături necesare înscrierii în alegeri. Mai multe detalii se găsesc aici: www.oameni-noi.ro.

Inițiativa este susținută de 26 de organizații civice și 4 partide politice.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...