Ora de Sibiu
Știri in direct

FOTO Elevii de la „Goga”, locul I la concursul NASA – Se pregătesc să vină acasă

443

Echipa Valak, formată din opt elevi ai Colegiului Național „Octavian Goga” Sibiu, a reușit să obțină locul I, la secțiunea Virtual Finals a concursului Zero Robotics, organizat de NASA. Tinerii urmează să vină acasă în 4 februarie.

Mareș Sabin, Avram Eric, Palagniuc Victor, Ghișe Mihai, Mihăilă Gabriel, Cataramă Radu și Căpriță Radu se întorc acasă mai bucuroși ca niciodată. Au reușit să se remarce și să se poziționeze pe locul I al concursului Zero Robotics.

„Faza finală a competiției s-a desfășurat la MIT, în prezența echipelor concurente, și a constat în urmărirea evoluției în spațiu a modului în care programele scrise de participanți au controlat corpurile SPHERES, aflate în imponderabilitate, pe Stația Spațiala Internațională. Proba a fost asistată de doi dintre astronauții de la bordul acesteia”, a transmis echipa.

La finala împărțită în două secțiuni, și anume ISS finals și Vitual finals, echipa Valak a obținut locul I.

Elevii urmează să se întoarcă în data de 4 februarie, la ora 18, cu un avion care vine de la Munchen.

Și elevii de la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” sunt fericiți, după ce s-au clasat pe locul III din 14 la concursul NASA. Aceștia au aterizat, miercuri, pe Aeroportul din Sibiu.

Primește titlurile instant

Loading...

Citește și
ritter.ro

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Loading...