Ora de Sibiu
Știri in direct

PSD Sibiu acuză că PNL și FDGR acordă după bunul plac stimulente salariale la Spitalul Judetean

563

PSD Sibiu spune că majoritatea din Consiliul Judeţean nu a ţinut cont de doleanţele oamenilor, expuse prin vocea consilierilor judeţeni ai PSD şi a acordat preferenţial stimulente financiare doar anumitor persoane cu funcţii de conducere din cadrul Spitalului Clinic Judeţean (SCJU) Sibiu, uitând de restul personalului din spitale.

În cadrul şedinţei de miercuri a Consiliului Judeţean Sibiu, proiectul de hotărâre cu numărul 3 prevedea “acordarea de stimulente financiare lunare personalului încadrat pe funcţiile de director de îngrijiri, director administrativ şi director financiar-contabil din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu”.
La acest proiect, consilierii judeţeni ai PSD au propus în cadrul celor două comisii, respectiv Comisia de Buget-Finanţe, Strategii, Dezvoltare Economică şi Cooperare cu Mediul de Afaceri şi Comisia pentru Asistenţă Socială şi Sănătate şi Relaţia cu ONG-urile, un amendament referitor la adoptarea unui regulament de stabilire a criteriilor de atribuire a stimulentelor financiare lunare, în care să fie inclus tot personalul care ar trebui să beneficieze în mod normal de prevederile art. 199, pct 2 din Legea 95/2006, actualizată, lege pe care a invocat-o şi aparatul de specialitate al Consiliului Judeţean atunci când a propus acest proiect.
Conform reprezentantului SCJU Sibiu prezent la şedinţă sunt “încă aproximativ 120 de persoane în această situaţie şi dacă o să deschidem cutia Pandorei cu aceste stimulente care nu pot fi acordate întregului personal, o să avem o mare problemă în viitor”. Tot acesta a precizat faptul că a fost adoptat deja de către Comitetul Director al spitalului un regulament propriu pentru acordarea stimulentelor, dar numai pentru cele trei persoane menţionate în proiectul de hotărâre, acestea urmând a câştiga lunar o sută de milioane de lei vechi.
“În cadrul SCJU Sibiu, reprezentanţii PNL, atât prin declaraţii cât şi prin fapte, consideră că doar cei cu funcţii de conducere merită măriri salariale, iar cei mulţi, care şi muncesc trebuie lăsaţi deoparte. Şi nu întâmplător managerul SCJU, membru marcant al PNL, i-a jignit pe aceştia din urmă numindu-i <>”, a declarat Cătălin Stanciu, liderul de grup al consilierilor judeţeni PSD.
“Din punct de vedere juridic ar putea exista un conflict de interese în adoptarea regulamentului propriu propus de Comitetul Director din care fac parte şi doi dintre directorii vizaţi de acordarea stimulentelor. Conform site-ului spitalului, Comitetul Director al SCJU Sibiu este alcătuit din manager, directorul Financiar-Contabil, directorul Medical Interimar şi directorul de Îngrijiri”, a declarat Pavel Bichicean, consilier judeţean PSD.
Celor trei directori care urmează să beneficieze de aceste stimulente li va mări salariul la nivelul sumei de 10.000 de lei lunar.

Primește titlurile instant

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 Comentariu
  1. Nu ai avut timp să citești presa? Iată cele mai importante știri de joi, din Sibiu | Ora de Sibiu

    […] PSD Sibiu acuză că PNL și FDGR acordă după bunul plac stimulente salariale la… […]

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.

Folosim cookie-uri pe site-ul nostru pentru a putea colecta si folosi date ce ne ajuta sa personalizam continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site. Impartasim informatiile privind modul in care utilizatorii folosesc site-ul cu partenerii nostri care utilizeaza de asemenea tehnologii online, precum cookies, pentru a colecta si folosi date personale pentru a personalize continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site si pe intreg internetul. Poti oricand sa te razgandesti si sa iti revizuiesti alegerea. Accept Detalii

Loading...