smurd urgenta sibiu ambulanta spital
FOTO - Arhivă

PSD Sibiu spune că majoritatea din Consiliul Judeţean nu a ţinut cont de doleanţele oamenilor, expuse prin vocea consilierilor judeţeni ai PSD şi a acordat preferenţial stimulente financiare doar anumitor persoane cu funcţii de conducere din cadrul Spitalului Clinic Judeţean (SCJU) Sibiu, uitând de restul personalului din spitale.

În cadrul şedinţei de miercuri a Consiliului Judeţean Sibiu, proiectul de hotărâre cu numărul 3 prevedea “acordarea de stimulente financiare lunare personalului încadrat pe funcţiile de director de îngrijiri, director administrativ şi director financiar-contabil din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu”.
La acest proiect, consilierii judeţeni ai PSD au propus în cadrul celor două comisii, respectiv Comisia de Buget-Finanţe, Strategii, Dezvoltare Economică şi Cooperare cu Mediul de Afaceri şi Comisia pentru Asistenţă Socială şi Sănătate şi Relaţia cu ONG-urile, un amendament referitor la adoptarea unui regulament de stabilire a criteriilor de atribuire a stimulentelor financiare lunare, în care să fie inclus tot personalul care ar trebui să beneficieze în mod normal de prevederile art. 199, pct 2 din Legea 95/2006, actualizată, lege pe care a invocat-o şi aparatul de specialitate al Consiliului Judeţean atunci când a propus acest proiect.
Conform reprezentantului SCJU Sibiu prezent la şedinţă sunt “încă aproximativ 120 de persoane în această situaţie şi dacă o să deschidem cutia Pandorei cu aceste stimulente care nu pot fi acordate întregului personal, o să avem o mare problemă în viitor”. Tot acesta a precizat faptul că a fost adoptat deja de către Comitetul Director al spitalului un regulament propriu pentru acordarea stimulentelor, dar numai pentru cele trei persoane menţionate în proiectul de hotărâre, acestea urmând a câştiga lunar o sută de milioane de lei vechi.
“În cadrul SCJU Sibiu, reprezentanţii PNL, atât prin declaraţii cât şi prin fapte, consideră că doar cei cu funcţii de conducere merită măriri salariale, iar cei mulţi, care şi muncesc trebuie lăsaţi deoparte. Şi nu întâmplător managerul SCJU, membru marcant al PNL, i-a jignit pe aceştia din urmă numindu-i <>”, a declarat Cătălin Stanciu, liderul de grup al consilierilor judeţeni PSD.
“Din punct de vedere juridic ar putea exista un conflict de interese în adoptarea regulamentului propriu propus de Comitetul Director din care fac parte şi doi dintre directorii vizaţi de acordarea stimulentelor. Conform site-ului spitalului, Comitetul Director al SCJU Sibiu este alcătuit din manager, directorul Financiar-Contabil, directorul Medical Interimar şi directorul de Îngrijiri”, a declarat Pavel Bichicean, consilier judeţean PSD.
Celor trei directori care urmează să beneficieze de aceste stimulente li va mări salariul la nivelul sumei de 10.000 de lei lunar.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu