Subprefectul Sibiului vrea mai multe camere de supraveghere în școli

310

Subprefectul județului Sibiu, Horațiu Marin, spune că pentru siguranța elevilor, este nevoie ca în cât mai multe școli din județ să fie instalate camere de supraveghere. Deocamdată, în județul Sibiu mult mai puțin de jumătate din unitățile de învățământ sunt supravegheate video. 

157 de unități de învățământ preuniversitar sunt dotate cu sisteme TVCI, din totalul de 348 (175 în mediul urban și 173 în mediul rural).

Instituția Prefectului – Județul Sibiu este coordonatorul Planului Teritorial Comun de Acțiune pentru creșterea gradului de siguranță a elevilor și a personalului didactic și prevenirea delincvenței juvenile în incinta și în zonele adiacente unităților de învățământ preuniversitar. În acest plan sunt implicate Consiliul Județean, Inspectoratul Școlar Județean, Inspectoratul Județean de Poliție și Inspectoratul Județean de Jandarmi.

Violențele din școlile sibiene nu au dispărut complet.  În acest an școlar au fost sesizate 26 de infracțiuni: 14 de lovire (11 în mediul urban), 11 de furt (7 în mediul urban) și o infracțiune de distrugere, comisă în mediul rural.
De la începutul anului școlar, s-au desfășurat activități preventive pe linia asigurării climatului de ordine și liniște publică în incinta și în zonele adiacente unităților de învățământ preuniversitar, în care au fost angrenate efective ale poliției, jandarmeriei și poliției locale, media zilnică fiind de 81 de polițiști, 7 jandarmi și 20 de polițiști locali.

Totodată, polițiștii au desfășurat peste 600 de activități preventive în județ. Au participat la 105 ședințe cu cadrele didactice și părinții și la peste 398 de ore de curs ale elevilor.

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi