Tăriceanu anunță că se gândește serios ’’la o candidatură la prezidenţiale’’

465

Călin Popescu Tăriceanu a anunțat joi că ia în calcul varianta de a își depune candidatura pentru alegerile prezidențiale de anul acesta.

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, joi seara, că se ”gândeşte serios” la o candidatură la alegerile prezidenţiale din acest an. El a mai spus că nu a fost luată o decizie dacă va candida din partea alianței PSD-ALDE sau dacă va candida din partea formațiunii pe care o conduce.
”Sigur, mă gândesc serios la o candidatură la prezidenţiale. Dar de aici până la a anunţa candidatura, o să mă întrebaţi, mergeţi singur, mergeţi cu PSD. Nu mă întrebaţi. Nu am luat această decizie. Când o să o iau, sigur o să aflaţi mai multe, dacă o să o iau şi când o să o iau”, a declarat la Digi 24 Călin Popescu Tăriceanu.
El a spus că PSD şi ALDE vor face sondaje care să permită o analiză socio-demografică solidă şi care să permită luarea unei decizii bune, cu şansele cele mai mari de câştigare a alegerilor.
”Sigur că există diferite variante, dar primul lucru e că suntem într-o coaliţie şi cel mai probabil o candidatură comună are şanse mai mari decţt două candidaturi separate”, a mai spus liderul ALDE.
Vineri liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, spunea că este dispus să candideze la alegerile prezidențiale de la sfârșitul anului, dar că nu „a venit încă momentul” să anunțe o decizie: „Nu pot să vă spun în momentul de față, nu pentru că ar fi secret, dar nu a venit încă momentul (…). Disponibilitatea există, nu vă faceți griji”.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi