fbpx

Un celebru ziar nemțesc: Sibiul este ca Germania

1.272

Jurnaliștii nemți ai renumitului Die Welt compară Sibiul cu Germania. Într-un articol recent apărut în publicația germană se spune: „Sibiul este ca buna şi bătrâna Germanie”.

Lăudați de nemți în țara lor

Kurt Tucholsky, scriitor german, era entuziasmat de moștenirea săsească din Sibiu. Și în alte locuri din Ardeal se regăsește influența coloniștilor veniți de mult și este vizibilă până în zilele noastre. Sunt multe lucruri ce merită a fi descoperite în această regiune, scrie Die Welt, într-un din puținele articole apărute în ultima perioadă în presa internațională care pun România într-o lumină pozitivă. Mulți cunosc Ardealul ca Transilvania, din limba latină ”țara de dincolo de păduri”. Acum 800 de ani coloniști germani au fost chemați din mai multe regiuni ale Germaniei de astăzi ca în schimbul unor privilegii să colonizeze zona. Numele în limba germană al regiunii ”ținutul celor șapte scaune” vine de la cele șapte așezări constituite la început de germani și se regăsesc pe stema regiunii, printre care Sibiu/Hermannstadt, Cluj/Klausenburg și Brașov/Kronstadt. În Ardeal se aude des și limba maghiară, pentru că regiunea a aparținut aproape 1000 de ani Ungariei, parțial sub ocupație habsburgică și doar din 1918 este parte a României. Înainte de primul Război Mondial trăiau în România aproximativ 800.000 de membri ai minorității germane, o mare parte în Transilvania. În timpul comunismului mulți au părăsit țara. Astăzi trăiesc aici aproximativ 15.000 de sași transilvăneni. Influența lor este vizibilă: există școli cu predare în limba germană și șapte cetăți fortificate în patrimoniul mondial UNESCO.

Sibiul este fermecător

Scriitorul Kurt Tucholsky este citat în ziarul german cu următoarea descriere făcută Sibiului: „Sibiul este fermecător, este buna și bătrâna Germanie. Străzi întortocheate, o populație minunată, mâncare foarte bună, de neuitat“. Charles3

Prinţul Charles, iubitor al Transilvaniei

Jurnaliştii germani amintesc în articol, că unul din cei mai cunoscuţi iubitori ai Transilvaniei, este prinţul Charles, care deţine proprietăţi în Ardeal. Una din case se află şi la Mălâncrav, în judeţul Sibiu, unde funcţionează fundaţia patronată de prinţul britanic. Sibiul se numără printre cele mai vizitate oraşe din România, de turişti de pe toate continentele. Sursa: g4media.ro

 

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
2 Comentarii
 1. Scena9 scrie

  mái dragá Izabela Paulescu,

  fá bine si nu mai folosi cuvátul „nemti”, cá doar nu locuiesc in Nemtia !
  „Scriitor german” si „jurnalisti germani” suná mai civilizat.
  Sau n-am dreptate?

  1. Izabela Paulescu scrie

   cuvantul neamt inseamna german. va asiguram ca folosim doar cuvinte si expresii corecte. va rog pe viitor sa consultati Dictionarul Explicativ al Limbii Romane, dupa care se scrie corect, potrivit normelor Academiei Romane. Multumim de interes.

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.