fbpx

VIDEO Accesul blocat la Bâlea Lac, din cauza vântului puternic

0 271

Turiştii nu mai pot urca deocamdată la Bâlea Lac, la peste 2.000 de metri în masivul Făgăraş, după ce telecabina a fost oprită din cauza vântului mult prea puternic. Cei care se află deja sus, în zona turistică Bâlea Lac, sunt nevoiţi să îşi continue distracţia, până când se va da drumul la telecabină. Transportul pe cablu este singurul posibil iarna în zona Bâlea, dacă vremea este bună. Transfăgărăşanul este deschis doar până la Bâlea Cascadă.

Telecabina oprită din cauza rafalelor de vânt de 50 km pe oră

Telecabina de la Bâlea, din Munţii Făgăraş, este oprită sâmbătă dimineaţa, din cauza rafalelor puternice de vânt, care bate cu 50 km pe oră, potrivit cabanierilor și celor de la centrul meteo. Până la ora 10.00, rafalele de vânt la Bâlea Lac erau de 65 km pe oră. După ora 10.00, rafalele înregistrau 50 km pe oră. Meteorologii cred că este posibil ca vântul să nu se domolească prea mult nici azi și nici mâine.

Cel mai mare strat natural de zăpadă: 2,5 metri la Bâlea Lac

Zona turistică Bâlea şi zona montană aflată la peste 1.800 de metri altitudine se află sub atenţionare de Cod galben de vânt. Meteorologii au măsurat sâmbătă, la Bâlea Lac, cel mai mare strat de zăpadă din România: 2,5 metri. Atragem atenția că se menține riscul mare, de gradul patru, de producere de avalanșe. Salvamontiștii au atras atenția turiștilor să nu urce sau să coboare pe zăpadă, pe porțiunea dintre Bâlea Lac și Bâlea Cascadă, pentru că se expun riscului de avalanșe.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.