Hotelierii se iau de sibianul Bogdan Trif – ’’Bugetul pentru Turism e redus la jumate față de ce a promis’’

1 871

Reprezentanții Federației Industriei Hoteliere din România îi bat obrazul ministrului Turismului. Aceștia spun că PSD-istul Bogdan Trif le-a ’’servit’’ un buget la jumătate față de ceea ce acesta a promis.

Bugetul de 48,8 milioane de lei acordat Ministerului Turismului în acest an, redus aproape la jumătate față de angajamentele PSD privind turismul în 2019, este construit fără nicio ambiție și nu va permite o promovare decentă a țării peste hotare și nici investiții în domeniu, cred reprezentanții hotelierilor, anunță profit.ro. „Bugetul pentru turism al anului 2019 este construit fără nicio ambiție, fără vreo intenție de a ieși din tiparele clasice în care ne-am situat în ultimii ani și care, evident că nu au adus rezultatele pe care potențialul turistic al acestei țări le-ar fi meritat. Chiar dacă e mai mare decât suma infimă cheltuită anul trecut, bugetul e mult sub ceea ce ar trebui să fie dacă ne comparăm cu țările vecine și cu ce alocă ele pentru turism, dacă ne raportăm la nevoia aproape disperată de a promova destinațiile din România în contextul Presedinției Consiliului UE, a regiunii gastronomice Sibiu 2019 sau a pregătirii pentru UEFA 2020, dar mai ales foarte puțin față de ceea ce aduce turismul ca venituri”, spune Călin Ile, președintele Federației Industriei Hoteliere din România (FIHR), care consideră că 2019 va fi, din acest motiv, încă un an în care va fi ratată oportunitatea de a relansa turismul românesc. Reprezentantul hotelierilor amintește că bugetul alocat pentru 2019 este mult mai mic decât angajamentele făcute de PSD pentru acest an (82,4 milioane de lei) și spune că trebuie ținut cont de faptul că, în execuția bugetară a anului 2018, circa 40% din cheltuieli au fost destinate salariilor și care, în mod normal, vor fi și mai mari în acest an.


Primește notificări pe mobil la fiecare știre

1 Comentariu
  1. hop scrie

    ce aveti cu asta ? e doar ministru turismului,porta voce a psd ,nici o legatura cu ce vreti voi ! lasati-l in pace nu-l deranjati !

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...