fbpx

Doi elevi de la Lazăr, participanți la olimpiada „Științele Pământului” de la Suceava

298

La Suceava, în perioada 1 – 4.02.2019, s-a desfășurat etapa națională a Olimpiadei Interdisciplinare „Științele Pământului”, ediția XXIII.

Din județul Sibiu au participat 2 elevi de la Colegiul Național ”Gheorghe Lazăr” Sibiu: Drăgan Raquela Vanessa (clasa a XII-a) și Ianc Octavian (clasa a X-a).
După desfășurarea celor 8 probe (teorie și practică) susținute la 4 discipline (fizică, chimie, biologie și geografie) elevul Ianc Octavian, a fost premiat cu Mențiune, obținând locul 15 (din 108 elevi participanți), cu un total de 127,12 puncte (28 puncte – biologie, 40 puncte –chimie, 30,5 puncte – fizică și 28,62 puncte – geografie). Totodată, datorită rezultatului cumulat de la fizică a obținut Medalia de Argint, iar datorită rezultatului final și criteriilor de selecție specifice a fost selectat în lotul lărgit de pregătire pentru participarea la etapa internațională din Coreea de Sud.
Octavian Ianc a făcut parte și din echipa ”Quaternion”, echipă ce a obținut premiul III la concursul ”Zero Robotics High School Tournament” organizat de NASA și M.I.T. (Massachusetts Institute of Technology).

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.