Metodă nouă de depistare în trafic a șoferilor care circulă fără RCA

0 454

Oficialii ASF și ai Companiei naționale de administrare a infrastructurii rutiere (CNAIR) se gândesc la noi metode prin care să îi depisteze pe șoferii care circulă fără RCA. Aceștia vor să găsească soluții tehnice, astfel încât, odată cu citirea numerelor autoturismelor pentru a vedea dacă conducătorii auto și-au făcut rovinieta, camerele să depisteze și dacă circulă fără RCA.

„Pe zona de RCA, este o idee pe care am preluat-o, dar care este interesantă, respectiv să încercăm să vedem în ce măsură se poate realiza tehnic, astfel încât odată cu citirea numerelor mașinilor și a lipsei rovinietelor, să se facă o potrivire între bazele de date, astfel încât să se vadă și dacă lipsește RCA”, a declarat marți Cristian Roșu, vicepreședinte ASF responsabil de sectorul asigurărilor, în cadrul unui eveniment realizat de Institutul de Studii Financiare și DC Media Group.


Narcis Neaga, directorul general al CNAIR, a precizat că din punct de vedere tehnic această soluție s-ar putea implementa, dar că provocările sunt mai multe. „Tehnic se poate, există însa multe sensibilități în zona supravegherii”, a spus Narcis Neaga, directorul general al CNAIR.

Acesta a precizat că în în citirea datelor privind lipsa rovinietelor mai sunt implicate și baza de date a Poliției, dar si STS (Serviciul de Telecomunicații Speciale) pe partea de comunicații. „Se poate încheia un protocol cu asigurătorii, însă unul care să acopere sensibilitățile legate de supraveghere. Spre exemplu, a apărut recent în spațiul public informația că ar exista un protocol cu Poliția astfel încât să poată identifica pe cei care depășesc viteza legală, ceea ce nu e adevărat”, a spus Narcis Neaga.

Vicepreședintele ASF a amintit faptul că există acum o nouă bază de date cu polițele RCA, numită AIDA, gestionată de Biroul Asiguratorilor auto (BAAR), și că ar exista în prezent o convenție de colaborare între Poliție, STS și BAAR.
„Lucrurile sunt în faza finală de testare. Din punct de vedere logistic și organizatoric aceste lucruri sunt știute. Important este doar sa reușim împreună să punem subiectul în aplicare în mod coerent și viabil.”, a mai spus Roșu.
Prezent la eveniment, Leonardo Badea, președintele ASF, a făcut publice date noi legate de piața asigurărilor. Potrivit acestuia, un prim set de date neauditate încă arată că în tot anul 2018 a existat o creștere cu 4,5% a volumului de prime brute subscrise, depășind pragul de 10 miliarde lei. Creșteri de peste 4% au fost atât pe zona asigurărilor generale, cât și pe cea a asigurărilor de viață.

Sursa: hotnews.ro

 

 

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...