Scandalul cu copiii bătuți la școala Orlat. Nu s-a rezolvat mare lucru

504

La școala din Orlat, în clasa pregătitoare, încă de la începutul anului domină o situație tensionată. Părinții copiilor sunt nemulțumiți de faptul că orele de curs nu se pot ține din cauza a doi elevi de la Centrul de Plasament care disturbă orele de curs și în plus sunt violenți. După nenumărate plângeri din partea părinților și a conducerii instituției, DGASPC nu a luat nicio măsură față de cele anterioare care se pare că nu dau rezultate.

Ședință și nu prea
Părinții copiilor din clasa pregătitoare a școlii din Orlat au semnalat faptul că orele de curs nu se pot ține corespunzător din cauza a doi copii de la Centrul de Plasament din localitate. În plus, aceștia spun că cei mici vin acasă și se plâng de faptul că sunt agresați de cei doi.

CITEȘTE AICI CARE SUNT PROBLEMELE RIDICATE DE PĂRINȚII COPIILOR

În urma plângerilor, în data de 30 ianuarie managerii de caz ai copiilor din Centrul de Plasament au avut o întâlnire cu o parte din părinți și conducerea școlii. Asta au înțeles ei, în speranța că se va discuta această problemă și se va încerca o rezolvare.

Reprezentanții direcției pentru Protecția copilului însă spun că ”Întâlnirea a avut loc exclusiv pentru situația școlară a tuturor elevilor care provin din Centrul de Plasament, nu pentru cazul celor doi elevi de la clasa pregătitoare”, declarase la acel moment Beatrice Munteanu, purtătorul de cuvânt al instituției.

Totuși s-a discutat
Se pare însă că totuși, un fel de întâlnire a avut loc și că s-a discutat problema celor doi elevi problemă. ”Au venit managerii de caz și am discutat. Ei au recunoscut că acești copii au probleme și au spus că ei nu înțeleg cum evaluările psihiatrice ies bine, când acești copii nu sunt bine. Ei au spus cu gura lor că nu înțeleg acest lucru și că probabil acolo sunt alte interese la mijloc”, a povestit unul din părinți prezenți la întâlnire.

Acesta a mai spus că deși copiii nu vor fi extrași din învățământul de masă și introduși într-un sistem special, s-a ajuns la o înțelegere. ”S-a stabilit că în momentul în care copiii devin agitați învățătoarea să îi sune pe cei din centru și să vină cineva de acolo că îi calmeze și să stea cu ei la ore. Asta este ceea ce am putut obține. Acum să vedem dacă se va rezolva ceva în felul acesta….O să vedem. Oricum, nu este normal ceea ce se întâmplă și cel mai grav este faptul că nu se pot ține orele așa cum trebuie. Dacă problema nu se va rezolva vom merge mai departe”, spune părintele.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Arată comentarii (1)