Lovitură pentru programul Sibiu – Regiune Gastronomică Europeană – Doi dintre principalii bucătari excluși din tagmă

1 6.208

Programul Sibiu- Regiune Gastronomică Europeană primește o lovitură de imagine chiar de la început. Doi dintre chefii participanți la program- Radu Zărnescu și soția acestuia, Iulia Drăguț, au fost declarați impostori și excluși din toate asociațiile gastronomice din care făceau parte. Consorțiul care se ocupă de programul gastronomic de la Sibiu a fost informat asupra acestui aspect și urmează a se lua o decizie în privința celor doi.

”Asociația Națională a Bucătarilor și Cofetarilor din Turism din România , membru cu drepturi depline WorldChefs, inființată în anul 1971 ca asociație profesională reprezentativă pentru activitatea gastronomică din România, a luat act cu profundă indignare și mâhnire de modalitatea în care falși bucătari, sub acoperirea unei asociații ne-profesionale, au indus in eroare, pentru foloase personale, unul dintre cele mai prestigioase institute culinare din lume, respectiv Disciples Escoffier International.

Luând act de considerentele deciziei de retragere a drepturilor conferite lui Radu Zărnescu, Iulia Drăguț si asociației A.C.E.E.A. de către boardul institutului Disciples Escoffier International, având în vedere antecedentele celor menționați – fără nici o calificare în domeniul gastronomic – Asociația Națională a Bucătarilor și Cofetarilor din Turism din România A.N.B.C.T a luat decizia de a se desolidariza de orice acțiune în domeniul gastronomic al persoanelor menționate mai sus.” este explicația celor de la Asociația Națională a Bucătarilor și Cofetarilor din Turism din România

51921156 404113723668058 7861115660191924224 n

”Comunicăm pe această cale că am decis retragerea recomandării acordate asociației A.C.E.E.A. în anul 2009 pentru a fi partener afiliat WorldChefs – World Association of Chefs Societes, solicitând in același timp retragerea calității de partener afiliat WorldChefs.
În egală măsură, considerând că persoanele în cauză și asociația A.C.E.E.A. nu reprezintă sub nici o formă activitatea gastronomică profesionistă din România, am transmis decizia Consiliului Director și către Eurotoques Internațional în vederea retragerii acreditării organizației Eurotoques România, a cărui președinte este Radu Zărnescu.

Suntem convinși că acțiunile dumneavoastră cu impact în lumea gastronomică nu vor fi afectate de proasta reputație dobândită de persoanele menționate și nu vă va fi afectată sub nici o formă imaginea instituțiilor dumneavoastră in evenimentele pe care le veți patrona.” este comunicarea transmisă de Asociația Națională a Bucătarilor și Cofetarilor din Turism din România către Consorțiul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
1 Comentariu
  1. Eugen Stroe scrie

    Total adevarat! ACEEA sut niste escroci care ne-au facut de ras!

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.