Ora de Sibiu
Știri in direct

Alpha Basketball Sibiu, locul trei la minibaschet, la Cupa Transilvania

205

Alpha Basketball Sibiu s-a clasat pe podiumul Cupei Transilvania, categoria minibaschet. Copiii antrenați de Alexandru Hulpuș și Ivan Gemaljevic au rupt „blestemul” locului IV și au reușit să își adjudece o medalie la această competiție, clasându-se pe locul III.

Alpha Basketball Sibiu a participat, în perioada 2-5 februarie, cu două echipe la Cupa Transilvania, ediția 2019, turneu desfășurat la Tg. Mureș. Competiția a adunat la start 24 de echipe din întreaga țară.

Primele locuri în grupe
Echipele sibiene, Alpha 1 și Alpha 2, au fost repartizate în grupele F, respectiv A. În urma meciurilor din grupe, Alpha 1 s-a clasat pe primul loc, iar Alpha 2 a terminat pe locul 2, ambele echipe calificându-se mai departe în lupta pentru locurile 1-8.
„Lupii” de la Alpha 1 și-au asigurat locul în semifinalele competiției, după victoria obținută în fața echipei Laguna București, însă au cedat meciul cu Dan Dacian București 1 și au jucat finala mică. Echipa sibiană a reușit să își adjudece victoria în fața celor de la U BT Cluj-Napoca, asigurându-și astfel locul pe podiumul competiției. Și Alpha 2 s-a clasat între primele 10 echipe ale turneului, pe locul 8.
„După cele 4 zile de competiție, tragem linie și ne declarăm multumiți de evoluția echipelor noastre de minibaschet. Am avut ocazia să întâlnim echipe puternice din toată tara și să ne evaluăm astfel valoarea într-un mod realist. Alpha 2 – preponderent generația 2008 – s-a clasificat pe un frumos loc opt după meciuri grele, intense, cu echipe experimentate. Sunt convins că anul viitor și această echipă se va lupta pentru medalii. Generația 2007, Alpha 1, câștigă medalia de bronz, reușind să rupă blestemul locului 4 care ne-a urmărit în ultimii ani. Suntem motivați să muncim mai mult, mai intens, mai responsabil pentru a rămâne în top. Performanța implică efort și sacrificii din partea tuturor! Felicit copii, mulțumesc părinților și partenerilor Alpha pentru susținere”, a declarat președintele Alpha, Alexandru Hulpuș.

Turneu la U13, în weekend
După Cupa Transilvania, Alpha 1, generația 2007, va evolua în weekend la Cluj-Napoca, unde are loc Turneul VIII din cadrul Campionatului Național de Baschet Masculin U13. „Lupii” Alpha sunt în grupa D2 și se vor duela cu echipele U-BT 3 Cluj-Napoca și CSU Brașov, sâmbătă, 9 februarie.

Primește titlurile instant

loading...
Loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Loading...