FOTO Se construiește o grădiniță în Cartierul Arhitecților – Nu e făcută de Primărie

0 2.351

Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului a binecuvântat luni, 11 februarie, șantierul noii grădinițe din Cartierul Arhitecților din Sibiu. Grădinița Arhiepiscopiei Sibiului va găzdui activitățile educative pentru 150 de copii și va fi terminată în prima parte a anului 2020.

Grădinița „Sfântul Nicolae” a Arhiepiscopiei Sibiului va avea șase săli de clasă, bucătărie și sală de mese, o sală multifuncțională și alte spații administrative, dispuse la parter și mansardă. Spațiul funcțional va fi de 700 de metri pătrați, iar activitățile educative se vor desfășura după un program normal și un program de tip afterschool.
Lucrările de construcție au început de curând, iar la turnarea fundației, IPS Mitropolit Laurențiu și un sobor de preoți au oficiat o slujbă de sfințire.

gradinita mitropolit 4

„Într-un nou cartier al Sibiului, Cartierul Arhitecților, unde nu există școală, grădiniță sau o unitate medicală, ne-a ajutat Bunul Dumnezeu să achiziționăm un teren și aici să ridicăm o grădiniță pentru copilașii din familiile de tineri din acest cartier. Am considerat că aceasta este prima necesitate, iar grădiniță va face parte dintr-un ansamblu educațional, social și religios ocrotit de Sfântul Nicolae și care va cuprinde, pe lângă această grădiniță, o capelă din lemn, provizorie, o biserică și un centru social și educațional. Mulțumim Bunului Dumnezeu că ne-a ajutat să îndeplinim toate formalitățile, care n-au fost puține, și acum să punem piatra de temelie a acestei grădinițe. I-am mulțumit lui Dumnezeu și ne-am rugat să ne ajute în continuare ca, în termen cât mai scurt, să o edificăm și să o punem la dispoziția celor care au nevoie de ocrotirea și educarea copilașilor lor”, a spus IPS Mitropolit Laurențiu.

gradinita mitropolit 3

Arhiepiscopia Sibiului a deschis de mai mulți ani o grădiniță în Sibiu, aflată pe strada Dealului. Grădinița „Sfântul Dimitrie” a Arhiepiscopiei Sibiului oferă celor peste 85 de copii programe educaționale în limba română și în limba germană. Preșcolarii sunt distribuiți în cinci grupe și participă la diverse activități educaționale specifice acestei vârste, dar și la alte activități cum ar fi dansurile populare și moderne, activități sportive și de dezvoltare armonioasă, serbările organizate cu prilejul marilor sărbători, cum sunt Nașterea Domnului și Sfintele Paști, 1 și 8 martie, finalul anului școlar, Ziua Internațională a Copilului și Ziua Internațională a Educației.

gradinita mitropolit 1În colaborare cu Departamentul de asistență socială al Arhiepiscopiei Sibiului, copiii de la Grădinița „Sfântul Dimitrie” vizitează periodic Căminul de Vârstnici din Sibiu pentru a susține moment artistice și a le oferi bunicilor momente de bucurie. De asemenea, copilașii sunt inițiați în valorile creștine și participă împreună cu doamnele educatoare la sfintele slujbe oficiate la Biserica „Sfântul Ioan Iacob Românul” din apropiere, în zilele de sărbătoare din timpul săptămânii.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.