Ora de Sibiu
Știri in direct

Scandalul bucătarilor de la Sibiu Regiune Gastronomică – O nouă serie de acuzații și replici dure

503

Cuțite tot mai ascuțite se aruncă între cei doi soți bucătari excluși din Asociația Națională și considerați oameni de bază ai Programului Sibiu Regiune Gastronomică Europeană și managerul de proiect al ANBCT (Asociația Națională a Bucătarilor și Cofetarilor din Turism). După ce acesta din urmă a adus acuzații la adresa celor doi și a cerut retragerea recomandării acestora pe lângă Asociația Mondială a Bucătarilor, cei doi soți revin cu acuze grave la adresa lui Adrian Neag.

ACEEA (Asociației Asociația Culturală Euro-Est Alternativ) este Asociația înființată de cei doi soți- Iulia Drăguț și Radu Zărnescu. ACEEA a fost afiliată ANBCT dar și Asociației Mondiale a Bucătarilor. Recomandarea din partea ANBCT a fost retrasă după ce pe numele celor doi a izbucnit un scandal în jurul acuzației că nu sunt bucătari, neavând nicio calificare în acest sens.

VEZI AICI MOTIVELE RETRAGERII RECOMANDĂRII 

Acuzațiile din partea managerului de proiect al ANBCT, Adrian Neag au continuat. Acesta a explicat cum s-a ajuns la scandalul dintre cele două părți, despre care puteți citi aici.

contactat de Ora de Sibiu, Radu Zărnescu a răspuns acuzațiilor, iar ce a declarat se găsește aici. 

Apoi, Iulia Drăguț a revenit cu informații pe care le-a furnizat din postura de președinte ACEEA. Aceasta a lansat acuzații grave la adresa lui Adrian Neag ”Am aflat cu mirare că ANCBT s-a desolidarizat zilele acestea de noi…Nu ne amintim când au fost solidari, dl
Neag cerând chiar în instanță radierea asociației noastre. A pierdut procesul la Judecătorie și, apoi, și-a retras apelul. Nu știm ce înțelege acest domn prin cuvântul “impostor”, de vreme ce niciunul dintre membrii asociației noastre nu ne-am arogat vreun titlu sau calitate pe care nu o avem, însă putem afirma cu certitudine ca dl. Neag NU este impostor în domeniul penal, ci este de-a dreptul inculpat, într-un proces penal pentru fapte grave de corupție, de pe vremea când “bucătărea” în spectrul politic la Brașov și ne pare rău ca tocmai o astfel de persoană a ajuns să vorbească în numele unor colegi respectabili, bucătari și cofetari de prestigiu din România.”, spune Iulia Drăguț.

Președintele ACEEA dă asigurări ca prin Asociație se va continua colaborarea cu Programul sibiu Regiune Gastronomică Europeană. ”Înțelegând importanța majoră pe care Programul ”Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019” o are pentru dezvoltarea industriilor de profil și pentru promovarea României, Asociația Culturală Euro Est Alternativ (reprezentată de Dr. Iulia Drăguț, președintele Asociației și Adrian Lucian Șipoteanu) anunță cu bucurie că în 8 februarie, a semnat cu Chef’s Club Greece (reprezentat de Protopsaltis Tasos, țn calitate de Președinte și Miltos Karoubas, Ambasadorul Bucătarilor greci) o Charta de susținere a programului European Regions of Gastronomy, în cadrul căruia Sibiu și Egeea de Sud sunt actorii principali în 2019”

Niciun cuvânt despre diplome

Acuzele care se aduc celor doi- Iulia Drăguț și Radu Zărnescu se referă la lipsa calificărilor ca bucătari. Cu toate acestea, președintele ACEEA nu amintește nimic despre asta, ci în continuare Asociația este cea scoasă în față.

”Asociația Culturală Euro Est Alternativ este o inițiativă asociativă românească, care reunește un număr de
peste 200 de membri, manageri, bucătari, hoteluri, restaurante, etc. din România, preocupați de buna promovare și reprezentare a țării noastre pe plan gastronomic. Pentru a funcționa și a atinge acest obiectiv avem nevoie doar de muncă și de dorința membrilor noștri de a promova România și gastronomia ei oriunde s-ar afla. Nu avem nevoie de autorizarea sau acceptul nici unei alte asociații din țară sau din străinătate. Cu toate acestea, suntem membri a numeroase asociații internaționale și membrii noștri, la rândul lor, au dus cu mândrie numele României în competiții internaționale. Înțelegem pe deplin nemulțumirea celor doi domni, care au față de noi “ascendentul” de a fi moștenit o asociație de profil din epoca comunista…..Moștenind nu doar numele, ci și năravurile, e de înțeles de ce li se pare că doar ei reprezintă ceva sau pe cineva și că oricine nu e cu ei e împotriva lor. Noi nu suntem și nu ne dorim să fim singura “voce” din acest domeniu, iar cât de prezenți suntem fiecare în domeniu sau în străinătate vă lăsăm pe fiecare dintre dumneavoastră să decideți accesând https://www.aceea.ro, respectiv https://www.anbct-romania.ro. În ambele asociații sunt oameni minunați, despre care vorbesc faptele lor și nu pretențiile celor care se erijează în reprezentanți unici ai bucătarilor din România.”, spune Iulia Drăguț.

 

 

 

Primește titlurile instant

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.

Folosim cookie-uri pe site-ul nostru pentru a putea colecta si folosi date ce ne ajuta sa personalizam continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site. Impartasim informatiile privind modul in care utilizatorii folosesc site-ul cu partenerii nostri care utilizeaza de asemenea tehnologii online, precum cookies, pentru a colecta si folosi date personale pentru a personalize continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site si pe intreg internetul. Poti oricand sa te razgandesti si sa iti revizuiesti alegerea. Accept Detalii

Loading...