Medicul fals vrea să se împace cu victimele pe care le-a mutilat

0 562

Italianul care s-a dat drept medic și a profesat la o clinică privată din București fără să aibă acest drept a cerut, miercuri, magistraților să fie plasat sub control judiciar, a precizat avocatul lui, subliniind că Matteo Politi a încheiat un contract de mediere pentru fapta de înșelăciune, deoarece e dispus să se împace cu părțile păgubite.

„Domnul Matteo Politi, inculpat în cauză, a făcut o cerere de mediere autorizată, legală, față de un mediator absolut legal prin care dorește împăcarea cu toate părțile din dosar. Motiv pentru care o cerere legală depusă e masa judecătorului ne atrage nouă consecința articolului 244 pentru care este astăzi în arest preventiv, dar nu alineatele 1 și 2, ci 3. Adică pentru infracțiunea de înșelăciune – împăcarea părților înlătură caracterul penal al faptei. Motiv pentru care nu am venit cu ideea de a spune în presă, nu a face fapte de natură verbală, ci am depus un contract de mediere semnat de un mediator pentru care s-a demarat deja procedura medierii”, a declarat Daniel Ionașcu, apărătorul lui Matteo Politi, la ieșirea din sala de judecată.

Potrivit avocatului, victimele faptelor de înșelăciune ale lui Politi vor fi chemate pentru mediere. Totodată, Ionașcu a precizat că a cerut magistraților Tribunalului București înlocuirea arestului preventiv cu controlul judiciar pentru italian. Instanța a rămas în pronunțare.

„Nu am discutat cu el dacă e dispus să plătească pentru a fi iertat, am spus doar că a început procedura medierii, ce pune mare semn de întrebare asupra arestului preventiv. El nu e arestat preventiv pentru fals, ci pentru infracțiunea de înșelăciune. (…) Până la această oră, domnul Matteo Politi nu a fost chemat pentru fals”, a mai spus Ionașcu.

Întrebat ce a declarat italianul în fața magistraților, avocatul a precizat: „A declarat că cere să se împace cu părțile, să facă pace cu părțile, că a semnat contractul de mediere. A spus că este de acord cu concluziile depuse și că regretă orice a făcut”.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1au pus în mișcare acțiunea penală față de falsul chirurg italian, el fiind acuzat de înșelăciune în formă continuată și simplă și de exercitarea fără drept a profesiei. În privința infracțiunii de înșelăciune, italianul e acuzat că a păgubit două persoane, spunându-le că este proprietarul unei clinici private şi că le poate închiria un spaţiu în cadrul unităţii. Acesta i-a păgubit pe cei doi reclamanţi de o sumă de bani achitată ca garanţie pentru închirierea spaţiului.

Matteo Politi, italianul acuzat că a operat în mai multe clinici private din București, deşi avea doar opt clase, a fost prins săptămâna trecută de polițiștii de frontieră de la Curtici, județul Arad, în timp ce încerca să fugă din țară. Magistrații l-au plasat tot săptămâna trecută sub control judiciar.

În 2011, Matteo Politi a primit o sentinţă de un an şi jumătate în Italia, cu suspendare, după ce a mințit timp de mai mulţi ani că e medic și a profitat că avea acelaşi nume de familie cu al unui cardiolog cu reputaţie din Modena, respectiv Luigi Vincenzo Politi.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.