Carmen Iohannis a mers până la urmă la audieri la Parchetul General

0 330

Carmen Iohannis a fost audiată, săptămâna trecută, de procurorii de la Parchetul General în dosarul privind imobilele familiei Iohannis. Soția președintelui a fost audiată, în 6 februarie, potrivit surselor Mediafax.

Carmen Iohannis, soţia preşedintelui Klaus Iohannis, a fost audiată de procurorii din cadrul Ministerului Public săptămâna trecută, adică în data de 6 februarie, au precizat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

Inițial, Carmen Iohannis a fost citată de două ori de procurorii de la Parchetul General în dosarul referitor la casele din Sibiu, însă a anunțat că nu se poate prezenta la audieri.

Dosarul a fost deschis de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) ca urmare a unei plângeri depuse de Lumea Justiţiei împotriva notarului din Sibiu, Radu Gabriel Bucşă, şi a soţilor Carmen şi Klaus Iohannis.

Sesizarea a fost depusă în legătură cu demersul prin care cuplul prezidenţial a intrat, începând cu 1999, în posesia a două imobile în centrul Sibiului. Imobilele aparţineau statului român şi erau administrate de Primăria Sibiului, care a fost condusă în perioada iulie 2000 – noiembrie 2014 de Klaus Iohannis.

În sesizare se arată că, de pe urma exploatării unui imobil, soţii Iohannis ar fi obţinut 320.000 euro, până când instanţele braşovene le-au anulat atât actul de vânzare-cumpărare declarându-i cumpărători care nu pot invocă buna-credinţă, cât şi actele de moştenire care au stat la baza preluării imobilului din patrimoniul statului.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.