Ora de Sibiu
Știri in direct

Municipalitatea face o nouă creșă în Sibiu

757

Municipalitatea construiește o nouă creșă la Școala Gimnazială nr. 1 din Sibiu. Proiectul de hotărâre a fost aprobat de consilierii locali.

Investiția „Construcție nouă cu destinație creșă la Școala Gimnazială nr. 1” se ridică la sume de 4.062.580,00 lei (din care 75.376,45 lei reprezintă contribuția proprie eligibilă a mun. Sibiu, iar 293.757,25 lei reprezintă valoare cheltuielilor neeligibile). Sumele reprezentând cheltuielile conexe ce pot apărea pe durata implementării proiectului în condiții optime vor fi suportate din bugetul Municipiului Sibiu.

7 săli de grupă, cabinet medical și biberonerie
Creșa va dispune de șapte săli de grupă, filtru primire (5), G.S. copii (7), sală de mese (1), spații de depozitare (7), izolator (1), bucătărie (1), biberonerie (1), vestiar personal bucătărie (1), depozit cărucioare (1), cabinet medical (1), vestiar personal (1), spălătorie (1), birou (2), oficiu personal (1), spașiu centrală termică (1).
Ca și organizare funcțională, se propune o compartimentare a spațiilor pe categorii de importanță: la parter, vor fi trei săli de grupă, grupuri sanitare și spații de depozitare pentru fiecare grupă, o sală multifuncțională, un spațiu destinat depozitării cărucioarelor, bucătăria și anexele acesteia pentru un vestiar propriu, la etaj vor exista patru săli de grupă, grupuri sanitare și spații de depozitare pentru fiecare zonă administrativă (birouri), oficiu și vestiar pentru personal, un cabinet medical și o spălătorie, iar pe terasă va urma să fie amplasată centrala termică.
Toate sălile de grupă și birourile vor fi dotate cu prize TV și de Date.
De asemenea, clădirea va fi dotată cu instalație de supraveghere antiefracție cu ajutorul senzorilor de mișcare și o centrală de detenție efracție. Vor exista și camere de filmat, care vor fi amplasate pe spațiile comune, grupe și spațiile de joacă pentru prevenirea accidentelor.

Structura clădirii
Construcția va avea o structură realizată din stâlpi și dale din beton armat, perimetral se vor realiza grinzi din beton armat cu rol de rigidizare a structurii. Închiderile exterioare vor fi realizate din zidărie de cărămidă.
Toate încăperile clădirii vor avea pardoseli PVC cu expecția bucătăriei, unde va fi pardoseală din plăci ceramice. Spațiile interioare vor fi finisate din lemn și MDF, fiind astfel asigurat confortul termic și fonic necesar desfășurării în bune condiții a activităților.

Primește titlurile instant

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Folosim cookie-uri pe site-ul nostru pentru a putea colecta si folosi date ce ne ajuta sa personalizam continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site. Impartasim informatiile privind modul in care utilizatorii folosesc site-ul cu partenerii nostri care utilizeaza de asemenea tehnologii online, precum cookies, pentru a colecta si folosi date personale pentru a personalize continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site si pe intreg internetul. Poti oricand sa te razgandesti si sa iti revizuiesti alegerea. Accept Detalii

Loading...