Ora de Sibiu
Știri in direct

Trif iese la atac în cazul domeniului schiabil de la Bâlea – ’’Singurul care nu a făcut absolut nimic a fost reprezentantul ADI Monte Făgăraș Bâlea-Capra’’

555

Ministrul Turismului și totodată președintele PSD Sibiu, Bogdan Trif s-a arătat deranjat de faptul că luni reprezentanții Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Monte Făgăraș Bâlea-Capra, l-au acuzat că nu a mișcat nici un deget în cazul proiectului domeniului schiabil din zona Bâlea.

VEZI AICI CE ACUZAȚII I-AU FOST ADUSE LUI TRIF

Iată reacția lui Trif:
Am asistat ieri la un atac la adresa mea, atât în calitate de președinte PSD Sibiu cât și de ministru al Turismului, prin care am fost acuzat că aș fi blocat proiectul „domeniul schi în Munții Făgăraș” și că aș fi preferat să aloc fonduri din bugetul ministerului pentru alte opt proiecte în detrimentul acestuia. Nimic mai fals!
Dimpotrivă, am simplificat procedura de atribuire a fondurilor către autoritățile publice locale, astfel că la ora actuală acestea sunt scutite de a mai depune o documentație stufoasă, acest lucru ușurându-le efortul financiar și reducând timpul necesar obținerii avizelor și a autorizațiilor. Mai exact, în prima fază, pentru semnarea contractului de finanțare a proiectului, autoritatea locală va depune doar studiu de fezabilitate, fără să mai fie nevoie de proiectul tehnic.În acest context, am avut anul trecut două întâlniri la ministerul Turismului cu toți primarii și reprezentanții Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Monte Făgăraș Bâlea-Capra, în cadrul cărora le-am explicat foarte clar ce documentație trebuie să depună la minister și ce pași trebuie urmați. Ba mai mult, am fost cu aceștia inclusiv la Ministerul Mediului, unde ne-am întâlnit cu specialiștii care, la rândul lor, le-au dat cele mai bune sfaturi pentru ca proiectul să primească avizul de mediu.
În ciuda dorinței tuturor celor implicați în realizarea acestui proiect, singurul care nu a făcut absolut nimic, în afară de declarații sforăitoare, a fost reprezentantul ADI Monte Făgăraș Bâlea-Capra. Acesta nu a depus nici până în momentul de față studiul de fezabilitate necesar semnării contractului de finanțare, iar acest lucru poate fi verificat foarte ușor, de către oricine, având în vedere că aceasta este o informație publică.
Cunoscând managementul deficitar al reprezentantului ADI Monte Făgăraș Bâlea-Capra și neavând așteptări pentru lucruri concrete din partea acestuia, am decis ca proiectul „domeniul schi în Munții Făgăraș” să ajungă și pe lista proiectelor strategice, fiind inclus în prioritățile ce vor face obiectul finanțărilor prin ordonanța de urgență a guvenului care reglementează parteneriatul public privat. Astfel, Comisia de Strategie si Prognoză are în lucru acum elaborarea normelor pentru ca în curând, proiectul să fie scos la licitație publică.
Bogdan Trif, Ministrul Turismului și Președintele Organizației Județene PSD Sibiu

Primește titlurile instant

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Folosim cookie-uri pe site-ul nostru pentru a putea colecta si folosi date ce ne ajuta sa personalizam continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site. Impartasim informatiile privind modul in care utilizatorii folosesc site-ul cu partenerii nostri care utilizeaza de asemenea tehnologii online, precum cookies, pentru a colecta si folosi date personale pentru a personalize continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site si pe intreg internetul. Poti oricand sa te razgandesti si sa iti revizuiesti alegerea. Accept Detalii

Loading...