Demonstrații culinare și concursuri de făcut slănini și cârnați – La Gusturile Iernii ale Sibiului

2.234

Nu vă faceți program la finele acestei săptâmâni. Consorțiul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019 organizează în perioada 22-24 februarie 2019 Gusturile Iernii, un eveniment dedicat promovării Gusturilor Sibiului, a producătorilor și produselor locale și a rețelei HoReCa din Cartea Gusturilor. Accesul publicului la eveniment este gratuit.

Evenimentul are loc în cadrul complexului Redal Expo din Sibiu, Str. Johann Sebastian Bach, nr. 4, vineri, sâmbătă și duminică, între orele 10 – 18. În cadrul evenimentului, sibienii și turiștii vor putea descoperi și participa o expoziție cu vânzare de slănini și brânzeturi maturate, la concursuri și demonstrații culinare realizate de bucătari parteneri și nu în ultimul rând la un concurs de făcut cârnați. De asemenea aici veți găsi și Piața țărănească de produse locale și de sezon la care vor participa atât producătorii din Piața Transilvania cât producători din zona Mediașului
O Expoziție cu vânzare de produse meșteșugărești și o tombolă pentru câștigarea celei mai gustoase slănini din cadrul târgului, reprezintă alte două motive pentru care trebuie să ajungeți la Redal Expo la finele acestei săptămâni.

Programul manifestărilor din cadrul evenimentului este următorul:
Vineri, 22 februarie 2019
o11.00: Deschiderea oficială a evenimentului
o11.30: Concursul de brânzeturi maturate
o12.00: Moment artistic Ceata Junilor
o15.00: Demonstrații culinare ale restaurantelor sibiene
o17.00: Premierea concursului de brânzeturi maturate

Sâmbătă, 23 februarie 2019
o10.30: Concursul de slănini maturate
o12.00: Moment artistic Junii Sibiului
o15.00: Demonstrații culinare ale restaurantelor sibiene
o17.00: Premierea concursului de slănini maturate

Duminică, 24 februarie 2019
o11.00: Concursul sibian de făcut cârnați
o13.00: Moment artistic Romulus Cipariu
o14.00: Demonstrații culinare ale restaurantelor sibiene
o15.00: Premierea concursului sibian de făcut cârnați
o16.00: Tragerea la sorți a tombolei pentru câștigarea celei mai gustoase slănini din cadrul evenimentului

În fiecare din cele 3 zile, producătorii care vin la piața volantă Transilvania și producătorii din zona Mediașului vor putea fi găsiți cu produsele lor în cadrul evenimentului. Astfel, sâmbătă, 23 februarie 2019, piața volantă Transilvania nu va fi organizată în locația obișnuită (lângă sala Transilvania), ci îi invităm pe toți sibienii în cadrul complexului Redal Expo.

FOTO – Sibiu – Pagina Oficială a Orașului

Hai la concurs de făcut cârnați
Sibienii sunt de asemenea invitați să se înscrie pe site-ul sibiugastronomia.ro la concursul de făcut cârnați. La concurs pot participa echipe formate din 4 persoane. Concurenții vor primi din partea organizatorilor 3 kg de carne de porc și 1 cutie de mațe. Fiecare echipă trebuie să vină cu ustensile proprii: mașină de tocat carne, cârnățar, cuțite, condimente și orice alte ustensile consideră necesare. Echipele vor avea maxim 3 ore pentru realizarea cârnaților, din care vor preda juriului o bucată de 20 cm lungime pentru jurizare. Toate bucățile vor fi prăjite simultan la grătar de către un bucătar, urmând a fi oferite spre degustare juriului.
Pentru concursul de brânzeturi și slănini maturate, producătorii locali și carmangeriile se pot înscrie pe site-ul sibiugastronomia.ro.
Programul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană este gestionat de un Consorțiu format din Consiliul Județean Sibiu, Primăria Municipiului Sibiu, Primăria Municipiului Mediaș, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Sibiu, Universitatea „Lucian Blaga” Sibiu, Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu și Asociația Județeană de Turism Sibiu.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi