Vâlcenii, chemați la teatru – Actorii sibieni joacă spectacolul „Perfect compus”

0 594

Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu prezintă marți, 20 februarie 2019, de la ora 19:00, la Teatrul „Anton Pann” din Râmnicu Vâlcea, spectacolul „Perfect compus”, scris și regizat de Alexandra Badea.

Spectacolul va fi urmat de o sesiune de discuții cu publicul la care vor participa actorii din distribuția spectacolului: Ioana Cosma, Ali Deac, Iustinian Turcu, Gabriela Pîrlițeanu, Fabiola Petri, Alexandru Malaicu, Oana Marin, Ștefan Tunsoiu, Alin Turcu, Emmanuel Antonescu / Cristian Timbuș.

RAMNICU VALCEA Perfect compus BRD Facebook Cover 9

Reprezentația din Râmnicu Vâlcea este penultima din cadrul turneului național „Manifest pentru dialog”, susținut de BRD – Groupe Société Générale, care se desfășoară în perioada 4 – 21 februarie 2019, în șapte orașe mari din România: Arad (4 februarie), Timișoara (6 februarie – sold out), București (13 februarie – sold out), Galați (15 februarie – sold out), Brăila (16 februarie – sold out), Râmnicu Vâlcea (20 februarie) și Sibiu (21 februarie – sold out).

Alexandra Badea – „Cavaler al Artelor și Literelor”, în Franța
Născută în anul 1980 în România, în prezent stabilită în Franța, Alexandra Badea este scriitoare, dramaturg și regizoare de teatru și de film. A scris peste cincisprezece piese de teatru, două romane și mai multe scenarii de film. Este absolventă a Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „Ion Luca Caragiale” București, specializarea regie de teatru, și a unui program de master în Studii Teatrale la Sorbona. Majoritatea textelor sale sunt publicate la editura L’Arche, Paris, adaptate pentru Radio France Culture, traduse și jucate în mai multe limbi străine. Primul său roman a fost adaptat și prezentat la Festivalul de la Avignon în 2013, în regia lui Frédéric Fisbach. Pe lângă montările proprii, piesele ei au fost regizate de Cyril Teste, Matthieu Roy, Jacques Nichet, Jonathan Michel, Anne Théron, Frédéric Fisbach și alții. În Franța, Alexandra Badea este laureată a Marelui Premiu pentru Literatură Dramatică, în anul 2013 (Grand Prix de la Littérature Dramatique 2013) și este totodată Cavaler al Artelor și Literelor (Chevalier des Arts et des Lettres). Spectacolul „Perfect compus”, produs de Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu în parteneriat cu Departamentul de Artă Teatrală din cadrul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, este primul spectacol montat în România, după o pauză de opt ani în care nu a colaborat cu niciun teatru românesc.
„Perfect compus este un text despre urmele pe care le lasă istoria în noi, despre ura și lașitatea anilor ‘40, despre teroarea anilor ‘50, despre frica anilor de după, despre colaboratori și, mai ales, despre cei care au rezistat. Despre cum o familie traversează aceste perioade, despre cum contextul politic distruge iubirea, despre cum într-o familie se sacrifică întotdeauna fetele pentru a proteja viitorul băieților, despre cum generații de-a rândul își transmit aceleași scheme de gândire, și mai ales, despre cum generația de azi are curajul și forța de a se uita în urmă și a face curat.” Alexandra Badea, regizor și dramaturg

Spectacolul „Perfect compus” a avut premiera la Sibiu în data de 17 aprilie 2018 fiind primul text al autoarei scris în limba română și îi are în distribuție pe Ioana Cosma, Ali Deac, Iustinian Turcu, Gabriela Pîrlițeanu, Fabiola Petri, Alexandru Malaicu, Oana Marin, Ștefan Tunsoiu, Alin Turcu, Emmanuel Antonescu / Cristian Timbuș. Conceptul scenografic al spectacolului este realizat de Alexandra Badea, costumele și decorul de Ana Ienașcu iar muzica este creația originală a lui Claudiu Urse.

Perfect compus foto Dragos Dumitru 2„Manifest pentru dialog” un proiect unic în peisajul teatral românesc
Programul „Manifest pentru dialog”, susținut de BRD Groupe Société Générale și realizat de Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu în parteneriat cu Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu și Departamentul de Artă Teatrală din cadrul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu a debutat acum patru ani și a devenit încă de la prima ediție o platformă de dialog între publicul spectator și artiști, reușind nu doar să aducă în atenția publicului subiecte de actualitate, de interes pentru societatea românească, cât mai ales să incite și să pună bazele unui dialog constructiv.

Perfect compus foto Dragos Dumitru 4

Programul turneului „Manifest pentru dialog” – ediția 2019, este următorul:
• 4 februarie 2019, ora 19:00 – Arad – Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad
• 6 februarie 2019, ora 19:00 – Timișoara – Teatrul German de Stat
• 13 februarie 2019, ora 19:00 – București – Arcub, Sala Mare
• 15 februarie 2019, ora 19:00 – Galați – Teatrul Dramatic „Fani Tardini”
• 16 februarie 2019, ora 18:00 – Brăila – Teatrul „Maria Filotti”
• 20 februarie 2019, ora 19:00 – Râmnicu Vâlcea, Teatrul „Anton Pann”
• 21 februarie 2019, ora 19:30 – Sibiu, Teatrul Național „Radu Stanca”, Sala Studio
Bilete pentru spectacolele prezentate de TNRS în turneu pot fi cumpărate online și din agențiile de bilete ale teatrelor partenere.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...