Se întoarce iarna. Prognoza până la finalul săptămânii

0 450

După câteva zile cu temperaturi de primăvară, vremea începe să se răcească. Joi încă va fi frumos, dar apoi temperaturile vor scădea, iar în unele zone va ploua, anunță stirileprotv.ro

În Dobrogea şi Bărăgan, norii apar trecător, dar maximele pierd câteva grade. Chiar şi aşa, temperaturile sunt ridicate pentru o zi de februarie.

Avem soare şi mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei. Maximele sunt în uşoara scădere, dar valorile sunt încă de lună martie.

În nordul Moldovei şi în Bucovina, norii se înmulţesc şi vântul se mai intensifică, aşa că vom percepe o răcire faţă de ieri. Maximele scad vreo două grade, iar peste noapte sunt condiţii de ninsoare.

În nordul Transilvaniei şi prin Maramureş, norii se adună progresiv, iar pe seară vin şi ceva ploi. Pe timpul nopţii sunt aşteptate ninsori şi pe aici.

În vestul ţării, schimbările sunt de ordin termic, maximele scad cu vreo 4 grade, iar pe seara încep să se adune norii. La noapte o să plouă. În Transilvania nu prea zărim soarele, atmosfera este destul de neplăcută, iar la munte se porneşte vântul. La noapte, ninsorile se extind şi aici.

În Oltenia, prindem o zi însorită, atmosfera de primăvară şi maxime de 12-13 grade. Miercuri s-au atins chiar şi 18 grade în zonă. La noapte e posibil să plouă.

La fel va fi şi în ţinuturile sudice: soare cu nori, temperaturi de lună martie şi vânt domol. Lucrurile se schimbă de la noapte, când se adună norii şi pe aici.

În Bucureşti, mai avem o zi frumoasă, dar apoi se schimbă situaţia. Astăzi vedem soarele, avem temperaturi de primăvară, dar presiunea atmosferică mai scade puţin şi anunţă schimbări iminente. Maximă se opreşte pe la 12-13 grade.

La munte, iarna se întoarce chiar de astăzi. O să ningă în Apuseni şi în nordul Carpaţilor Orientali, se face mai frig, iar vântul va sufla cu putere pe creşte. Totuşi, în masivele sudice sunt şanse de vreme frumoasă.

Prognoza pentru 3 zile

Vineri se face mai frig şi ajungem la normal cu temperaturile. În noaptea de vineri spre sâmbătă apare gerul în nord şi prin centru, iar în estul Transilvaniei se ating chiar şi minus 20 de grade.

Odată cu aerul rece vin şi precipitaţiile, cuprind toată ţara şi vor fi ninsori pe la munte şi în Bucovina, dar mai mult ploi cu lapoviţă în rest. Apoi valul de precipitaţii se retrage spre sud, unde va ninge. Vântul va sufla cu putere, iar presiunea atmosferică va creşte accentuat.

Sâmbătă, vremea continuă să se răcească, temperaturile scad dramatic şi o să avem maxime negative cam peste tot. Dimineaţa şi noaptea vor fi geroase, iar la amiază prindem soare cu dinţi şi un vânt tăios în regiunile estice.

Şi duminică o să avem vreme rece, cu toate că temperaturile mai urca puţin. Gerul persista în centru şi nord, iar vântul continua să sufle cu putere în esti şi la munte. Norii apar abia în noaptea de duminică spre luni, când o să fulguiască prin vest, centru şi nord.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.