Vremea pentru luni, marți și miercuri – Mai cald ziua, dar noaptea va fi ger

0 545

Meteorologii spun că luni vremea se încălzește după un weekend care a fost geros. Prognoza meteo anunță o maximă în țară de până la 10 grade, dar noaptea valorile scad până la -14 grade.

În noaptea de duminică spre luni, vremea se va menţine deosebit de rece, geroasă în centrul şi sud-vestul ţării şi pe arii restrânse în rest, anunță observator.tv. Temperaturile minime se vor situa între -15 şi -3 grade, posibil mai scăzute în nordul Olteniei şi în estul Transilvaniei, izolat spre -20 de grade.

Vremea 25 februarie în ţară
Luni, vremea se va încălzi faţă de intervalul anterior şi va fi predominant frumoasă. După o dimineaţă deosebit de rece, local geroasă, valorile termice vor avea maxime ce se vor apropia de cele normale pentru această dată, cuprinse între -2 şi 10 grade, uşor mai ridicate în Moldova. Cerul va fi variabil spre mai mult senin, cu înnorări temporare în a doua parte a intervalului în nordul şi estul ţării, precum şi la munte, unde izolat se pot semnala fulguieli. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă, unde va spulbera zăpada, dar pe arii restrânse şi la cote mai reduse şi în regiunile estice. Temperaturile minime se vor situa între -11 şi 0 grade, mai scăzute în depresiunile Carpaţilor Orientali până în jurul valorii de -14 grade. Îndeosebi noaptea, în zonele joase ,izolat, se va semnala ceaţă. Presiunea atmosferică va scădea, dar regimul baric anticiclonic se va menţine.

Marţi vor fi 11 grade
ANM transmite că miercuri vremea va fi în general normală termic pentru sfâşitul lunii februarie. Cerul va fi variabil, cu înnorări mai ales noaptea în jumătatea de est a teritoriului, unde local se vor semnala precipitaţii slabe, mixte. La munte, cu precădere pe crestele Carpaţilor Orientali şi Meridionali, vântul va fi tare, cu rafale de peste 80 km/h, viscolind ninsoarea slabă, sau spulberând zăpada, iar la cote mai reduse vor fi intensificări temporare şi în celelalte regiuni, în special în Moldova, unde la rafală se vor depăşi local 50 km/h. Valorile termice, în creştere faţă de intervalul precedent, ziua îndeosebi în sud şi vest, iar noaptea în cea mai mare parte a ţării vor avea maxime între 2 şi 11 grade şi minime între -5 şi 2 grade. Dimineaţa şi noaptea în zonele joase, mai ales din vestul şi centrul teritoriului, izolat va fi ceaţă.

Vreme normală de februarie miercuri
Prognoza meteo estimează că valorile termice vor fi apropiate de mediile multianuale specifice datei. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 2 şi 11 grade, iar cele minime între -10 grade în estul Transilvaniei şi 1 grad pe litoral. Cerul va fi variabil, cu înnorări în cea mai mare parte a zilei în regiunile nordice, estice, sud-estice şi centrale. Pe arii restrânse vor fi precipitaţii slabe mixte în Moldova, Dobrogea, Muntenia şi estul Transilvaniei, iar în Carpaţii Orientali şi Meridionali sub formă de ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte, mai ales la altitudini mari, dar la cote mai reduse şi local şi în jumătatea de est a ţării, precum şi în extremitatea de vest. Pe arii restrânse, în special noaptea, va fi ceaţă.

Prognoza meteo în București pe 25 februarie
Vremea va fi predominant frumoasă şi se va încălzi faţă de intervalul anterior, devenind normală sub aspect termic. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 6 grade, iar cea minimă va fi de -6…-4 grade. Presiunea atmosferică va scădea, dar la o valoare puţin mai mare decât cea normală.

Cum va fi luni la munte
Vremea se va încălzi. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări noaptea, când izolat se pot semnala fulguieli. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la altitudini mari, în special în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, unde zăpada va fi spulberată.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...