FOTO A început goana după mărțișoare la Sibiu – Zeci de comercianți și prețuri pentru toate buzunarele

0 527

Zeci de comercianți și-au aranjat tarabele pe strada Nicolae Bălcescu din Sibiu. Goana după mărțișoare a început încă de luni. Sibienii au profitat de soare și au ieșit din casă pentru a le căuta celor dragi mărțișorul perfect.

martisoare 18

Mărțișoare hand-made
Anul acesta, mărțișoarele hand-made sunt la mare căutare. Fie că sunt pictate pe sticlă, croșetate ori confecționate din flori ori lemne, sibienii și-au îndreptat atenția către ele.
Pe cât de micuțe sunt, de atât de multă migală este nevoie pentru a fi concepute. Un sibian spune că îi ia aproximativ 10 ore să facă un mărțișor. „Am făcut 1.200 de mărțișoare într-o lună jumate. Stau și zece ore să fac unul. Asta e pasiunea mea”, povestește sibianul.


martisoare 23

martisoare 19

O doamnă pictează modele interesante pe sticlă. Aceasta spune că o încântă întreg procesul, încât nu consideră că e greu ceea ce face. „Am pictat multe dintre mărțișoare cu scobitoarea, fiindcă e imposibil cu pensula. Fiind micuțe, este nevoie de multă îndemânare atunci când pui culorile. E ca o joacă pentru mine”, spune sibianca.

martisoare 16 1

martisoare 3

Broșele, la mare căutare – pot fi purtate și în restul anului
Și în acest an broșele sunt la mare căutare. Ele pot fi purtate nu numai de 1 martie, fiindcă, după ce trece perioada mărțișorului, ața roșie care le înconjoară poate fi înlăturată.

martisoare 6

martisoare 5

Prețuri
Prețurile pornesc și de la 1 leu și pot depăși 20 de lei, în funcție de complexitatea mărțișorului. Cei care caută brățări, coliere, pandantive pot veni pe strada Nicolae Bălcescu să își aleagă.

martisoare 12

martisoare 13

Modele diferite pentru toate gusturile

martisoare 15martisoare 4Sibienii au de unde alege: pot opta pentru mărțișoare simple, pictate, lucrate manual, cele tradiționale, cum ar fi coșarul, ghiocelul, trifoiul, iar culoarea predominantă este roșul.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...