FOTO Drumul DN7, Pitești – Sibiu o ia la vale – Crăpăturile sunt din ce în ce mai mari

688

Unul dintre cele mai importante drumuri de legătură între sudul României și Ardeal, riscă să se surpe. Vorbim de tronsonul de DN7, dintre Pitești și Sibiu, în zona Dealul Negru, la Dedulești.

Nu există încă o autostradă care să lege sudul țării de Ardeal, dar și puținele drumuri naționale existente riscă să o ia la vale. Asociația Pro Infrastructura (API) a prezentat luni fotografii ale DN7, Pitești – Sibiu în care apar fisuri longitudinale ale drumului, dar și tasări ale carosabilului și curgeri ale acestuia spre exterior, ceea ce indică riscul ca porțiuni din prima bandă să se prăvălească la vale cât de curând.
Potrivit unei postări ale API, drumul în cauză (vezi foto) riscă să „o ia la vale”. ”Este doar unul dintre numeroasele puncte în care drumul a început să o ia la vale. În orice moment, crăpăturile se pot transforma în surpări extrem de periculoase. Fisurile sunt vechi de luni întregi și se extind în fiecare zi”, afirmă asociația.
API cere Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere să remedieze imediat zonele cu risc ridicat de alunecări. Aceasta dacă nu șefii CNAIR „sunt prea ocupați să țină închise autostrăzi “pe care aluneci ca în baie”, să deruleze licitații cu viteza melcului (unele au fost lansate în 2016 și încă sunt nefinalizate) sau să meargă “inopinat” pe șantiere pentru a mima munca”.
Drumul în cauză este unul dintre cele trei drumuri care leagă Muntenia de Ardeal. Celelalte două sunt DN 68 (E79) Târgu Jiu – Deva și DN1 Ploiești Brașov.Drumul DN7 este însă principala legătură rutieră dintre sudul României și Ardeal, spune API. Cauzele situației sunt traficul greu și lipsa reparațiilor. Camioanele grele transportă încărcături peste limitele acceptate, de 11,5 tone pe osie, încurajați de lipsa controalele și sancțiunilor din partea CNAIR.
Remedierea problemelor durează ani buni la CNAIR. Spre exemplu de cel puțin doi ani CNAIR se „chinuie” să repare o sută de metri din prima bandă a DN1 în zona Bănești – Prahova, sensul spre Ploiești, traficul fiind strangulat pe trei benzi.

data-ad-slot="4949109893" data-ad-format="autorelaxed" data-full-width-responsive="true">

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.