Ora de Sibiu
Știri in direct

Tribunalul și Judecătoria Sibiu date afară din sediu de pe Dumbrăvii – Trebuie să se mute urgent

1.614

Tribunalul Sibiu a anunțat marți că situaţia imobilului în care funcţionează Tribunalul Sibiu şi Judecătoria Sibiu este una incertă. Ministerul Apărării Naţionale nu și-a dat acordul pentru prelungirea termenului de închiriere a imobilului de pe Calea Dumbrăvii.

Prin Hotărârea Guvernului nr. 380/2014, s-a aprobat transmiterea pe o perioada de 5 ani a unei părţi dintr-un imobil, aflat în domeniul public al statului, din administrarea Ministerului Apărării Naţionale în administrarea Ministerului Justiţiei, în vederea desfăşurării activităţilor specifice ale Tribunalului Sibiu şi Judecătoriei Sibiu. Termenul de transfer al administrării imobilului expiră la data de 19.05.2019.
În ce priveşte prelungirea acestui termen, Ministerul Justiţiei a transmis Ministerului Apărării Naţionale solicitări repetate privind formularea acordului de prelungire a perioadei de transmitere în administrare până în anul 2023 a imobilului şi promovarea actului normativ cu acest obiect de reglementare.
La data de 08.02.2019, Ministerul Apărării Naţionale a comunicat Ministerului Justiţiei faptul că nu poate da curs acestei solicitări deoarece, în contextul punerii în aplicare a Hotărârii Consiliului Suprem de Apărare a Ţării privitoare la înfiinţarea Comandamentului Corpului Multinaţional de Sud Est – garnizoana Sibiu, amplasamentul pe care este situat imobilul în care îşi desfăşoară activitatea Tribunalul Sibiu şi Judecătoria Sibiu va face obiectul unor lucrări de reabilitare.
”Pentru rezolvarea situaţiei imobiliare a celor două instanţe, având în vedere răspunsul comunicat de Ministerul Apărării Naţionale, Tribunalul Sibiu, cu acordul Ministerului Justiţiei, urmează să iniţieze procedura de licitaţie publică prin care să fie desemnat noul spaţiu în care să îşi desfăşoare activitatea Tribunalul Sibiu şi Judecătoria Sibiu”, se arată într-un comunicat al Tribunalului Sibiu.

Primește titlurile instant

Citește și
1 Comentariu
  1. […] Tribunalul și Judecătoria Sibiu date afară din sediu de pe Dumbrăvii – Trebuie să se…… […]

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Folosim cookie-uri pe site-ul nostru pentru a putea colecta si folosi date ce ne ajuta sa personalizam continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site. Impartasim informatiile privind modul in care utilizatorii folosesc site-ul cu partenerii nostri care utilizeaza de asemenea tehnologii online, precum cookies, pentru a colecta si folosi date personale pentru a personalize continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site si pe intreg internetul. Poti oricand sa te razgandesti si sa iti revizuiesti alegerea. Accept Detalii

Loading...