foto preot catalin dumitrean

Pentru prima dată de când sunt protestele de susținere a Justiției, un preot sibian a decis să iasă în stradă alături de ceilalți manifestanți și să protesteze. Preotul Cătălin Dumitrean a lăsat sutana preoțească și s-a alăturat marți, protestarilor care au fost prezenți pe strada Calea Dumbrăvii, pe trotuarul din fața Tribunalului Sibiu. Părintele Cătălin Dumitrean spune că a simţit nevoia să se solidarizeze cu breasla magistraţilor, care ar trebui lăsaţi să îşi facă treaba. La protest au fost prezenți câțiva sibieni, printre care și fostul prefect Cristian Roman.

Preotul Cătălin Dumitrean: „Sunt apolitic. Am simţit nevoia să susţin magistraţii”

Contactat de Ora de Sibiu, preotul Cătălin Dumitrean a explicat de ce a ieşit în stradă, la protest. „Am ieşit în stradă pentru că este vorba de o instituţie atât de serioasă. Dacă era vorba de jandarmi, de Poliţie, de medici, în semn de solidaritate, merg oricând, când este nevoie. Trebuie şi ei lăsaţi să îşi facă treaba liniştiţi. (…) Eu rămân apolitic, dar la o chestiune de genul acesta aş sări la orice breaslă, în semn de solidaritate.” Întrebat ce le va spune enoriaşilor, dacă îl vor întreba de ce a fost la protest, preotul Cătălin Dumitrean ne-a declarat: „Nu am venit politic la protest. Fiecare poate să facă ce doreşte. Eu nu fac în biserică vreo trimitere. Eu am venit ca cetăţean, în semn de solidaritate cu orice breaslă socială care trebuie lăsată să îşi facă treaba aşa cum se cuvine. E important să se înţeleagă. (…) Eu la ora actuală am simţit că deja lucrurile au luat puţin cam o întorsătură cam urâtă, trebuie lăsaţi oamenii să îşi facă treaba aşa cum se cuvine. Iar în biserică nu influenţez pe nimeni, fiecare să facă după conştiinţă. Asta a fost atitudinea mea de cetăţean al Sibiului şi al României”.

Cătălin Dumitrean și Constantin Necula, preoții sibieni văzuți la proteste

Preotul Cătălin Dumitrean este cel de al doilea preot sibian, care a fost văzut la protestele din ultimii ani din oraș, după părintele Constantin Necula. Acum Cătălin Dumitrean a ales să se alăture celor care susțin protestul magistraților. Protestul din fața Tribunalului Sibiu va continua zilnic, până duminică, 3 martie, inclusiv, potrivit avizului dat de către Primărie. „Comisia de avizare a cererilor de organizare a adunărilor publice din Municipiul Sibiu a analizat şi avizat favorabil cererea formulată de către o persoană fizică referitoare la organizarea și desfășurarea unui protest în perioada 26.02-03.03.2019, în intervalul orar 11.15-11.30, pe strada Calea Dumbrăvii, pe trotuarul din zona Tribunalului Sibiu. Tema acțiunii este: „solidarizare cu protestul magistraților”, se arată într-o informare a Primăriei Municipiului Sibiu.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Join the Conversation

1 Commentariu

Lasă un răspuns

  1. Dupa 3 neveste si „n” amante, Casanova Dumitrean incearca politica cu degetul? Nu i-a iesit cu imitarea lui Adrian Paunescu si acum cauta domenii noi de afirmare? Azi-maine se va elibera postul de mitropolit…