Statul dă românilor bani să își cumpere o mașină nouă sau să își modernizeze locuința

1.811

Românii vor primi și în acest an bani de la stat pentru o mașină nouă sau o casă ”verde”. Un proiect al Ministerului Mediului prevede fonduri pentru programele Casa Verde, Rabla şi Rabla Plus, scrie avocatnet.ro

Potrivit unui proiect legislativ pus recent în dezbatere publică pe website-ul MM, respectiv Proiectul de hotărâre a Guvernului pentru aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2019 al Fondului pentru mediu şi al Administraţiei Fondului pentru Mediu, și în acest an se vor desfășura proiecte şi programe pentru protecția mediului, ce vor permite românilor să-și schimbe mașinile sau să-și modernizeze locuințele cu bani de la stat. Pentru a se putea aplica, inițiativa legislativă are nevoie de aprobarea Executivului și de publicare în Monitorul Oficial.

Concret, după ce acest proiect de act normativ va ajunge să se aplice, iar autoritățile stabilesc atât perioada, cât și durata sesiunii de înscrieri pentru fiecare program în parte, românii vor putea să depună cereri (în perioada de înscriere) pentru obținerea unor bani pe care să-i folosească pentru a-și înlocui mașina veche cu una nouă, mai puțin poluantă, dar și pentru a eficientiza sistemele de încălzire a caselor.

Dintre programele incluse pe lista celor care urmează să primească finanțare în acest an, de interes pentru cetățenii din țara noastră sunt trei programe, mai exact, este vorba despre Casa Verde, Rabla și Rabla Plus.

Astfel, prin programul Casa Verde, românii care vor să instaleze, să modifice sau să înlocuiască integral sistemul de încălzire al locuinței, astfel încât să utilizeze energie regenerabilă, vor putea solicita de la stat sume importante de bani. De exemplu, în 2018, cei ce s-au înscris în acest program au putut cere sume cuprinse între 3.000 și 8.000 de lei.

Apoi, prin intermediul celorlalte două programe, respectiv Rabla și Rabla Plus, persoanele fizice vor putea cere bani pentru a-și înlocui mașina veche cu una nouă. Mai exact, participând la programul Rabla, cetățenii României vor putea cere de la stat peste 9.000 de lei pentru a-și schimba mașina cu una nouă și mai puțin poluantă.

Prin intermediul programului Rabla Plus, românii vor putea să solicite bani de la stat pentru achiziția de mașini electrice. Sumele pe care le vor putea obține cei ce doresc să-și cumpere o mașină electrică nouă sunt de până la 45.000 de lei.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
1 Comentariu
  1. Aurel scrie

    Cu citeva zile in urma ati publicat stirea ca;JUDECATORIA SI TRIBUNALUL SA FIE ELIBERATE IN 2 ZILE ca se vor caza trupele MATO si sa eliberat ??? ca vad ca la capul midia au sosit trenul cu TANCURI

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.