nato

Municipiul Sibiu devine peste doi ani un punct important pe harta NATO. Asta pentru că aici, cel mai probabil pe Calea Dumbrăvii, în imobilul în care actualmente funcționează Tribunalul și Judecătoria, va funcționa un comandament modern.

La Sibiu se va deschide un comandament de 3 stele al NATO, acesta fiind singurul din această parte a Europei care va adăposti 400 de ofiţeri de stat major, din ţările aliate structurii nord-atlantice, anunță stirileprotv.ro. Comandamentul ar urma să funcţioneze din toamna lui 2021, cel mai probabil, în clădirile deţinute de Ministerul Apărării.
Deschiderea unui comandament militar în această parte a Europei a fost discutată la summit-ul NATO din vara trecută de la Bruxelles.
Cristian Troncota, expert în probleme de securitate: “Nu cred că întâmplător s-a luat Sibiul pentru un astfel de centru de comandă NATO, mai ales că este aproape în centrul României. O zonă care este cel mai optim de apărat. Avem lanţul Carpaţilor. Acestă zonă este o zonă unde poţi să ţii rezerve strategice, pentru o situaţie de apărare.”
Deşi Ministerul Apărării nu a făcut un anunţ oficial, clădirea în care ar urma să funcţioneze comandamentul ar putea fi cea în care se afla acum Tribunalul şi Judecătoria Sibiu şi care aparţine armatei. Coincidenţă sau nu, ministerul nu a prelungit contractul de utilizare solicitat de cele două instituţii, urmând ca acestea să-şi găsească un alt sediu.
“Ministerul Apărării Naționale a comunicat Ministerului Justiției faptul că nu poate da curs acestei solicitări deoarece, în contextul punerii în aplicare a Hotărârii Consiliului Suprem de Apărare a Ţării privitoare la înfiinţarea Comandamentului Corpului Multinaţional de Sud Est-garnizoana Sibiu, amplasamentul/va face obiectul unor lucrări de reabilitare’’, spune Cornelia Elena Prundaru, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Sibiu.

Comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.