fbpx

Profesorii sibieni nu sunt de acord să meargă sâmbăta la serviciu, din cauza Summitului

1 3.405

Nici nu s-a dat bine vestea că elevii vor sta în vacanță o săptămână, între 6 și 10 mai, în tot municipiul Sibiu, că profesorii și-au arătat deja nemulțumirea și spun clar că ei nu vor să meargă sămbetele la serviciu. Cei din Sindicatul Învăţământul Preuniversitar (SIP) vor discuta luni, cu cei din conducerii Inspectoratului Şcolar al Judeţului Sibiu, ca să nu recupereze sâmbetele. Serviciul de Protecție și Pază (SPP) a cerut ca toate școlile și liceele din Sibiu să fie goale pe durata Summitului, ca măsură de securitate.

Mâine, sâmbătă, copiii și profesorii trebuie să meargă la școală în Sibiu
Învăţătorii şi profesorii sibieni sunt nevoiţi de sâmbătă, 2 martie, să meargă la serviciu. Luni la ora 10.00, profesorii cer Inspectoratului Școlar să își schimbe decizia. Cadrele didactice sunt nemulțumite că nu au fost consultate în acest sens.  „Ne vom întâlni luni la ora 10.00 la Inspectoratul Şcolar Judeţean să discutăm şi să analizăm. (…) Nu înţeleg de ce trebuie închise toate grădiniţele şi şcolile. La Summit va fi ceva delimitat şi vor avea traseele lor. Şi în Bucureşti au loc tot felul de întâlniri şi nu se închid peste tot străzile cu tot cu şcoli”, a declarat liderul SIP Sibiu, Teodor Fârţonea.

Șeful Inspectoratului Școlar recunoaște că profesorii sunt nemulțumiți
Șeful Inspectoratului Şcolar al Judeţului (IŞJ) Sibiu, profesorul Marius Novac, spune că colegii lui sunt nemulţumiţi că trebuie să meargă sâmbetele la şcoli şi licee. „Nimeni nu e bucuros că merge sâmbăta la serviciu. Măsura este luată la nivelul Comitetului Judeţean de Situaţii de Urgenţă, nu e o măsură luată de noi. Cei de la SPP ne-au spus că vin 27 de şefi de stat, că nu e de joacă. Este o măsură de securitate”, a spus şeful IŞJ Sibiu, profesorul Marius Novac. Acesta a mai spus că este dispus să negocieze cu cadrele didactice, de la caz la caz, ca să nu se recupereze orele în zilele de sâmbătă, ci în cursul săptămânii. „Dacă vedem că nu merge sâmbăta, o să vedem. O să găsim soluţii cu sindicatele”, a spus Marius Novac. Șeful IȘJ Sibiu nu poate garanta că mâine, toți profesorii vor merge la școală.

Elevii și studenții din municipiul Sibiu vor avea vacanță din cauza Summitului
Toate grădiniţele, şcolile şi liceele din municipiul Sibiu vor fi închise timp de o săptămână, în perioada 6-10 mai, din cauza Summitului UE, a anunţat vineri Inspectoratul Şcolar Judeţean. Potrivit sursei citate, copiii vor recupera zilele libere, în zilele de sâmbătă, începând cu 2 martie. Astfel, preşcolarii şi şcolarii vor fi nevoiţi să facă ore de recuperare în următoarele zile: 2 martie, 16 martie, 30 martie, 13 aprilie şi 18 mai. Şi studenţii Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu (ULBS) vor avea vacanţa de Paşte şi 1 mai prelungită cu încă o săptămână, ca urmare a măsurilor de securitate luate pentru organizarea Summit-ului UE, a precizat purtătorul de cuvânt al instituţiei, Teodor Boantă. „O parte din spaţiile universităţii vor fi folosite pentru activităţi în cadrul summit-ului (cum este cazul clădirii în care funcţionează Facultatea de Medicină şi Aula Magna), iar restricţiile de securitate vor fi foarte stricte, astfel că studenţii care aveau programate cursuri în această clădire nu ar fi avut acces. Astfel, s-a decis ca vacanţa de Paşte şi 1 mai să fie prelungită cu încă o săptămâna, cursurile urmând a fi reluate în 13 mai. Şapte din cele nouă facultăţi vor recupera cursurile în weekend-urile următoare, iar la Ştiinţe Economice şi Inginerie s-a decis prelungirea cu o săptămână a anului universitar”, a explicat Teodor Boantă. În 9 mai 2019, municipiul Sibiu va fi, pentru o zi, capitala politică a Uniunii Europene, aici urmând să se reunească şefii de stat şi de guvern din UE.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
1 Comentariu
  1. Sibian scrie

    Doar in Romania se poate asa ceva. In ce tara occidentala sunt sacrificati copiii pt intalnirile politicienilor?
    Au vrut acest meeting, ce vina au copiii? Orice persoana are nevoie de repaus, cu atat mai mult copiii.
    Nu o sa l duc sambata la scoala! Daca vor sa puna pe cineva absent, sa puna politicienii!

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.