fbpx
Ora de Sibiu
Știri in direct

FOTO Mărțișoare pe Bălcescu de la Cavalerii Turnului Înclinat din Ruși

385

Sosirea primăverii și a sărbătorilor de 1 și 8 martie a creat efervescență în regatul cavalerilor de la Ruși, care s-au pregătit vreme de trei săptămâni, pentru a marca așa cum se cuvine intrarea în luna lui mărțișor, confecționând mărțișoare, brățări, semne de carte, și câte și mai câte, toate fiind realizate handmade, de către mâinile pricepute ale micilor cavaleri.

Și pentru a împărtăși la mai multă lume bucuria venirii primăverii, cavalerii au amenajat un stand pe pietonala de pe Nicolae Bălcescu,în fața fostului magazine Floaș, unde vor sta neclintiți în perioada 25.02-10.03, oferind simbolurile primăverii turor sibienilor, dar și călătorilor din cele patru zări care poposesc în străvechiul burg.
La standul cavaleresc, trecătorii pot afla povești despre Turnul Înclinat din Ruși, despre impozanta cetate din Slimnic, despre nobilele cauze pentru care luptă anul acesta cavalerii, și anume amenajarea unui loc de popas pentru turiști, dar și despre destoinicia micilor cavaleri organizați, după priceperea în meșteșuguri, în cavalerii lemnului, sforii și pielii.

Cavalerii Turnului Ȋnclinat din Ruși, este un club de inițiativă comunitară pentru tineri, aflat sub egida Fundației Noi Orizonturi, care are scopul de a promova patrimoniul local și eco-turismul. Lansată în 2017, rețeaua GreenIMPACT numără acum 32 de cluburi de inițiativă comunitară pentru tineri și promovează programul de învățare prin serviciu în folosul comunității, cu focus pe patrimoniul local din eco-destinați. Din acest club fac parte peste 30 de elevi ai Școlii Gimnaziale Ruși, dar și elevi ai Școlii Gimnaziale Slimnic, precum și absolvenţi ale acestora.

Asemenea cavalerilor, copiii sunt ȋncurajaţi să preţuiască adevăratele valori morale şi să se pună ȋn slujba binelui şi frumosului, prin iniţierea unor acţiuni menite să schimbe faţa localităţii dar şi mentalitatea localnicilor, ghidându-se după proverbul latin, ales motto al clubului, ,,Audaces fortuna juvat”(Norocul ține cu cei îndrăzneți).

Primește titlurile instant

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Folosim cookie-uri pe site-ul nostru pentru a putea colecta si folosi date ce ne ajuta sa personalizam continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site. Impartasim informatiile privind modul in care utilizatorii folosesc site-ul cu partenerii nostri care utilizeaza de asemenea tehnologii online, precum cookies, pentru a colecta si folosi date personale pentru a personalize continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site si pe intreg internetul. Poti oricand sa te razgandesti si sa iti revizuiesti alegerea. Accept Detalii

Loading...