FOTO Mărțișoare pe Bălcescu de la Cavalerii Turnului Înclinat din Ruși

454

Sosirea primăverii și a sărbătorilor de 1 și 8 martie a creat efervescență în regatul cavalerilor de la Ruși, care s-au pregătit vreme de trei săptămâni, pentru a marca așa cum se cuvine intrarea în luna lui mărțișor, confecționând mărțișoare, brățări, semne de carte, și câte și mai câte, toate fiind realizate handmade, de către mâinile pricepute ale micilor cavaleri.

Și pentru a împărtăși la mai multă lume bucuria venirii primăverii, cavalerii au amenajat un stand pe pietonala de pe Nicolae Bălcescu,în fața fostului magazine Floaș, unde vor sta neclintiți în perioada 25.02-10.03, oferind simbolurile primăverii turor sibienilor, dar și călătorilor din cele patru zări care poposesc în străvechiul burg.
La standul cavaleresc, trecătorii pot afla povești despre Turnul Înclinat din Ruși, despre impozanta cetate din Slimnic, despre nobilele cauze pentru care luptă anul acesta cavalerii, și anume amenajarea unui loc de popas pentru turiști, dar și despre destoinicia micilor cavaleri organizați, după priceperea în meșteșuguri, în cavalerii lemnului, sforii și pielii.

martisoare cavaleri 3Cavalerii Turnului Ȋnclinat din Ruși, este un club de inițiativă comunitară pentru tineri, aflat sub egida Fundației Noi Orizonturi, care are scopul de a promova patrimoniul local și eco-turismul. Lansată în 2017, rețeaua GreenIMPACT numără acum 32 de cluburi de inițiativă comunitară pentru tineri și promovează programul de învățare prin serviciu în folosul comunității, cu focus pe patrimoniul local din eco-destinați. Din acest club fac parte peste 30 de elevi ai Școlii Gimnaziale Ruși, dar și elevi ai Școlii Gimnaziale Slimnic, precum și absolvenţi ale acestora.

martisoare cavaleri 2Asemenea cavalerilor, copiii sunt ȋncurajaţi să preţuiască adevăratele valori morale şi să se pună ȋn slujba binelui şi frumosului, prin iniţierea unor acţiuni menite să schimbe faţa localităţii dar şi mentalitatea localnicilor, ghidându-se după proverbul latin, ales motto al clubului, ,,Audaces fortuna juvat”(Norocul ține cu cei îndrăzneți).

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.