Experiențe unice pentru elevi și dascăli de la Școala I.L. Caragiale din Sibiu în Portugalia

470

În cadrul proiectului ERASMUS+KA2 “Global Citizenship”, elevi şi dascăli ai Şcolii Gimnaziale “I.L.Caragiale” din Sibiu, alături de colegi ai Şcolii Gimnaziale “Aviator Ioan Sava” din Alţâna, dar şi alţi dascăli şi elevi ai unor şcoli din Spania, Olanda şi Portugalia, au participat la activitatea comună desfăşurată în perioada 18 – 22 februarie 2019, care a avut loc la Agrupamento de Escolas do Barreiro – Lisabona, Portugalia.

“Global Citizenship” este un parteneriat strategic, cu o durată de 2 ani (01.09.2018 – 31.08.2020), coordonator internaţional fiind “Jenaplanschool de Dukdalf”, Leiden, Olanda. Obiectivul general al proiectului este dezvoltarea comunităţii locale, naţionale, europene şi a cetăţeniei globale.portugalia2Săptămâna a debutat cu prezentarea ţărilor partenere, urmată de un concurs pentru elevi, desfăşurat cu ajutorul unei aplicaţii de colectare a răspunsurilor date de elevi doar prin ridicarea unui card – Plickers. În cele cinci zile de activităţi, elevii şi-au exersat competenţele lingvistice, sociale, cultural – artistice, au lucrat în echipe mixte la proiecte despre ţările implicate, au aflat mai multe despre o tehnică de animaţie, denumită Stop motion (stop cadru), cu ajutorul căreia au creat filmuleţe. Un moment preferat de aceştia a fost descoperirea artei plăcuţelor ceramice tradiţionale (azulejos), astfel că în cadrul unui atelier, au fost ei cei care au avut ocazia de a picta o astfel de plăcuţă.portugalia3
Turnul Belem, Mănăstirea Jeronimos, Castelul Sao Jorge sau Oceanarium, sunt doar câteva dintre atracţiile turistice ale Lisabonei, vizitate de către toţi cei implicaţi în proiect.
În cadrul întâlnirii, coordonatorii de proiect au stabilit şi activităţile pentru următoarea etapă, care va avea loc la Şcoala Gimnazială “I.L.Caragiale” din Sibiu, în perioada 07 – 11 octombrie 2019 şi la care vor participa 16 elevi şi 12 profesori din şcolile partenere.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.