VIDEO FOTO Încep lucrările de extindere a Școlii Nicolae Iorga din Sibiu – Se va contrui și o nouă sală de sport

0 469

Marți, în cadrul unei conferințe de presă organizată la noul sediul al Primăriei Sibiu, a fost semnat contractul de finanțare din fonduri europene pentru extinderea școlii Nicolae Iorga, dar și contruirea unei săli de sport.

Astrid Fodor asigură că lucrările ce vor avea loc nu vor perturba orele de curs, chiar daca în incinta școlii va fi un adevărat șantier.
„Orele se vor desfășura, fiind o altă clădire și, implicit, o altă sală de sport. Orele nu vor fi perturbate. Sigur, va fi șantier în curtea școlii, însă nu vor fi deranjate cursurile”, spune Astrid Fodor, primarul Sibiului.
Potrivit primarului, sala de sport va avea o suprafață de 200 de metri pătrați și va fi compusă din vestiare, o încăpere pentru profesori, dar și una pentru echipamente.
Proiectul de la școala Nicolae Iorga face parte dintr-o axă prin care municipalitatea și-a propus extinderea tuturor școlilor din Sibiu, pentru a înlătura orele de după masă.
„Este vorba despre un proiect pe care l-am depus pe o axă competitivă, pentru extinderea școlilor din Sibiu, scopul fiind înlăturarea orelor de după masă. Alte două școli au trecut de evaluare, însă sunt pe lista de așteptare. Sumele alocate pentru România ar trebui sa fie însă mult mai mari”, spune Fodor.
Totodată, Simion Crețu, directorul ADR centru, prezent la conferință, a menționat că semnarea contractului pentru extinderea școlii Nicolae Iorga are ca scop îmbunătățirea procesului de educație.

Conferință de presă, primarul Sibiului – Astrid Fodor. Citește stirile zilei pe www.oradesibiu.ro www.orademedias.ro și www.oradeselimbar.ro

Publicată de Ora de Sibiu pe Marţi, 5 martie 2019

„Axa pe care semnăm astăzi are în vedere îmbunătățirea procesului de educație din România. Sunt proiecte importante. Noi, în general, la orice strategie mergem pe mai multe obiective prioritate. Cu cât este strategia mai eficientă, cu atât este mai concentrată”, spune Simion Crețu, director ADR centru.
Proiectul se ridică la o valoare de peste 8 milioane de lei.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.