Grădinița, obligatorie de la vârsta de cinci ani în România – Ce spune Andronescu

0 273

Ecaterina Andronescu, ministrul Educației, a anunțat că în sistemul de învățământ este posibil să aibă loc câteva schimbări semnificative. Este vorba, mai ales, despre scoaterea evaluării naționale la clasa a VIII-a, dar și despre faptul că grădinița ar putea deveni obligatorie.

Micuții de 5 ani ar putea fi obligați să meargă la grădiniță, potrivit Ecaterinei Andronescu. Așadar, învățământul obligatoriu ar putea să înceapă de la cinci ani și să se termine în clasa a XII-a, conform unui proiect care modifică Legea Educației și care se află miercuri la vot decisiv pe ordinea de zi a ședinței de plen a Senatului.

„Este acum la Senat, chiar este pe lista de vot, o lege care stabilește obligativitatea ultimelor două grupe la grădință – grupa mijlocie și grupa mare – și ultimii doi ani de liceu, începând din anul 2020. Anul acesta va trebui să pregătim preluarea, la început de ciclu și la sfârșit de ciclu, în învățământul obligatoriu”, a declarat Andronescu, marti, la Comisia pentru drepturile omului, culte si problemele minoritatilor nationale, din Camera Deputatilor.

Ministrul a susținut și că au loc „dezbateri publice” cu directorii de școli să vadă dacă Evaluarea Națională de la clasa a VIII-a „se mai justifică”.
Sursa: ziare.com

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...