Ora de Sibiu
Știri in direct

USR de ia de Astrid Fodor legat de zona Metropolitană a Sibiului – ”Pentru noi e prioritate”

287

Astrid Fodor, primarul Sibiului, a declarat că zona metropolitană în jurul municipiului nu este o prioritate pentru administrația locală, pentru că nu ar aduce niciun beneficiu imediat orașului. A doua zi după declarație, reprezentanții USR Sibiu vin cu precizări și spun că pentru ei acest proiect este unul de interes și că ar putea rezolva eficient o parte din problemele de trafic. 

CITEȘTE AICI DECLARAȚIA CONTROVERSATĂ FĂCUTĂ DE ASTRID FODOR

”Am aflat cu surprindere că cel mai relevant proiect, pe termen lung, pentru Sibiu și localitățile învecinate, nu mai reprezintă o prioritate pentru actuala administrație locală. Un proiect promis în campania electorală impune automat și necesitatea punerii în aplicare. Cum în 2016 primarii din jurul Municipiului Sibiu, împreună cu doamna primar Astrid Fodor și-au arătat deschiderea față de zona metropolitană, am considerat că se fac deja pași spre acest deziderat important pentru Sibiu”, spun cei din USR Sibiu.

„Sibiul este un pol de dezvoltare la nivel național și în momentul de față este blocat din cauza lipsei aplicării planului de dezvoltare. USR Sibiu consideră că interesele Municipiului Sibiu nu pot fi disociate de cele ale celorlalte localități, fie ele comune sau orașe. Acestea pot fi susținute mai ușor și mai eficient împreună cu cele ale Cisnădiei sau Șurii Mari, spre exemplu. Colaborarea la nivelul localităților din jurul municipiului este primul pas de care noi ca județ avem nevoie pentru a aduce mai mulți investitori în județ, pentru fluidizarea traficului, asigurarea transportului intrajudețean și pentru mobilitatea urbană”, a declarat Diana Mureșan, președinte Filiala Locală USR Sibiu.

”USR Sibiu vede o prioritate în proiectul zonei metropolitane, nu doar pentru sibieni, ci pentru toți cei care locuiesc în acest perimetru. Este evident că în absența reorganizării administrative pe baza acestui concept, vom pierde uriașe oportunități de dezvoltare, de la posibilitatea de a genera servicii publice mai eficiente și unitare, până la capacitatea de atragere a investitorilor și a fondurilor europene. Avantajele au fost subliniate de toți cei care sunt implicați și sunt demonstrate de modul în care s-au dezvoltat concentrările urbane de succes. Este, nu doar un pas necesar ci inevitabil, singurul care poate face din Sibiu un model de dezvoltare și în continuare. Și dintre toți factorii relevanți, se pare că voința politică este cea care lipsește pentru a pune în practică o promisiune.

USR Sibiu își asumă de pe acum acest stil de politică nouă în care planurile și promisiunile sunt transformate, în sfârșit, în fapte. Iar Zona Metropolitană Sibiu este din acest punct de vedere un imperativ pentru Sibiu.”, se arată în comunicatul USR Sibiu.

Primește titlurile instant

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Folosim cookie-uri pe site-ul nostru pentru a putea colecta si folosi date ce ne ajuta sa personalizam continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site. Impartasim informatiile privind modul in care utilizatorii folosesc site-ul cu partenerii nostri care utilizeaza de asemenea tehnologii online, precum cookies, pentru a colecta si folosi date personale pentru a personalize continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site si pe intreg internetul. Poti oricand sa te razgandesti si sa iti revizuiesti alegerea. Accept Detalii

Loading...