Ora de Sibiu
Știri in direct

Consulul Germaniei, la 7 ani după crima din fața consulatului: Mă simt în siguranță la Sibiu

316

Consulul Republicii Federale Germania, Hans E. Tischler, afirmă că se simte în siguranţă în Sibiu şi pe străzile oraşului şi are relaţii bune cu sibienii. Consulatul Germaniei la Sibiu este comparat cu „uşa spre Germania”, de consul. În urmă cu aproape şapte ani, un jandarm era ucis în timp ce păzea clădirea Consulatului Germaniei, de pe strada Lucian Blaga. Procurorii nu au reuşit să prindă încă criminalul.

Actualul consul, la 7 ani după crima din faţa Consulatului Germaniei: „Mă simt în siguranţă la Sibiu” 

Întrebat cum comentează faptul că după şapte ani, nu s-a găsit încă criminalul care l-a omorât pe jandarmul Marius Paliuc în timp ce păzea clădirea Consulatului Germaniei şi dacă se simte în siguranţă la noi în oraş, consulul Hans E. Tischler a răspuns: „Este îndatorirea Consulatului să ţină viu dialogul cu cetăţenii şi reprezentanţii acestora, pentru că consulatul este uşa spre Germania.” Consulul german a mai precizat că, „se simte în siguranţă la Sibiu şi pe străzile Sibiului şi are relaţii foarte bune cu sibieni şi reprezentanţi sau instituţii sibiene.”

Nu s-a găsit încă criminalul

Prim procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, Ioan Veștemean, a explicat că încă nu s-a reuşit prinderea criminalului, dar că dosarul a fost preluat de un alt procuror şi că se va căuta vinovatul până va fi prins. În dimineața zilei de 30 mai 2012 o asistentă medicală care mergea spre Spitalul Militar l-a văzut pe jandarmul Marius Paliuc lângă ghereta sa din fața Consulatului German, întins într-o baltă de sânge. Aşa a început totul. De atunci s-au strâns probe, au fost făcute audieri, dar încă nu s-a găsit mobilul crimei şi nici făptaşul.

Primește titlurile instant

Loading...

Citește și
kdeco.ro

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Loading...