De ce Sibiul a fost ales pentru Summitul Uniunii Europene și nu Bucureștiul?

0 4.219

Consulul Republicii Federale Germania, Hans E. Tischler, a explicat azi, într-o întâlnire cu jurnaliștii, de ce crede că a fost ales orașul nostru, gazdă a Summitului Uniunii Europene din 9 mai, și nu capitala României, Bucureștiul.

Consulul Germaniei: „E foarte important că Summitul va avea loc aici, la Sibiu”

Întrebat de ce crede că va avea loc Summitul UE la Sibiu, consulul Hans E. Tischler a explicat: „E foarte important că Summitul va avea loc aici, la Sibiu. Evenimentul va statua semnale foarte importante de solidaritate, va schiţa viziuni noi pentru viitor, care implică un angajament important din partea tuturor celor implicaţi la întâlnire”. Potrivit consulului Germaniei la Sibiu, fostul primar al municipiului, actualul preşedinte Klaus Iohannis „va fi o gazdă foarte bună”. Primarul Astrid Fodor declara la începutul săptămânii, că preşedintele Klaus Iohannis va reveni în biroul său de primar pentru o zi, în 9 mai, pentru că acolo va purta discuţiile cu oaspeţii săi. Reamintim că Summitul UE va avea loc efectiv în clădirea Primăriei din Piaţa Mare, în 9 mai, zi în care angajaţii Primăriei îşi vor lua concediu.

Am fost aleşi pentru că ne înţelegem bine de sute de ani cu toate etniile

Sibiul are o reputaţie foarte bună internaţională. Faptul că aici de sute de ani nu avem conflicte cu saşii, ungurii, ţiganii, evreii şi orice altă minoritate, a contat enorm şi de această dată. Acesta este unul din motivele pentru care am fost aleşi. Consulul german apreciază că este ” foarte important că evenimentul are loc într-un oraş ca Sibiul, cu o foarte mare tradiţie, în care mereu au trăit laolaltă diferite popoare, diferite naţiuni în pace şi este un context foarte bun pentru schimburi de păreri şi opinii importante.”

Consulul german: „România nu este doar Bucureşti”

Consulul Tischler crede că Sibiul şi Transilvania reprezintă locuri foarte frumoase. „Transilvania este rezultat al bunei convieţuiri peste secole a diferitelor grupuri etnice. Aici s-a desfăşurat atâta timp, cu succes, un bun comerţ, au avut loc schimburi de experienţă, la diferite nivele. Sibiul este deci un bun exemplu din multe puncte de vedere, ca oraş. La Summit este ocazia de a strânge la un loc şi a favoriza un schimb de experienţă şi de păreri, aşa cum o facem şi noi, de exemplu, acum. România nu este doar Bucureşti şi are şi oraşe atât de frumoase ca Sibiul şi de aceea este cu siguranţă un loc foarte bun pentru desfăşurarea acestui important eveniment”, a declarat consulul Republicii Federale Germania, Hans E. Tischler.

9 mai 2019 – ziua în care Sibiul intră în istoria Europei din nou

În 9 mai 2019, Sibiul va fi, pentru o zi, capitala politică a Uniunii Europene, aici urmând să se reunească şefii de stat şi de guvern din UE la primul summit european de după Brexit.

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.