O bandă de hoți români face ravagii în Spania – Au dat peste 80 de lovituri

0 756

Românii sunt din nou cap de afiş în Spania. Un număr de 12 hoţi au dat jafuri în jumătate de ţară, spun autorităţile spaniole. Au tăiat tot ce au găsit şi apoi au vândut la fier vechi: şine de cale ferată, panouri fotovoltaice, eoliene.

Pagubele se ridică la milioane de euro, anunță observator.tv. Mai mulţi membri ai reţelei au fost arestaţi chiar în timp ce se întorceau de la o operaţiune. Aveau portbajajul plin cu cabluri de cupru atunci când poliţia le-a tăiat calea pe autostradă.
Anchetatorii erau pe urmele lor de un an. Cred că în acest timp românii au furat peste 100 de tone de cupru. În timp ce dădeau una din lovituri au fost filmaţi. Într-o înregistrare, au fost surprinși în timp ce dezmembrează panourile solare dintr-o fermă.
’’Erau profesionişti. Ştiau exact când şi cum să intervină. Ştiau cum să taie aceste fire pentru a le putea vinde ulterior’’, spune ROSA REINA, poliţia din Sevilia.
Ca să îşi ascundă urmele, românii îşi schimbau maşinile la o lună. Şi rareori dădeau două lovituri consecutive în aceeaşi zonă.
Cuprul furat era ascuns, apoi, în aceste două ferme înainte de a-l vinde pe piaţa neagră. Un kilogram costa între 3 şi 5 euro.
’’Sunt suspectaţi că au dat 82 de lovituri, furturi la nivel naţional’’, mai spune ROSA REINA, de la poliţia din Sevilia.
Banda a devastat jumătate de ţară. Între Cordoba şi Castellon au furat tot: şine de cale ferată, cablurile din eoliene şi din instalaţii de panouri fotovoltaice.
Nu o dată, agricultorii au rămas fără apă zile în şir, iar în traficul feroviar au fost probeleme din cauza furturilor. 12 oameni au ajuns după gratii dar poliţia nu exclude ca banda să fi fost şi mai mare.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.