Instrument de făcut tatuaje vechi de 2.000 de ani, descoperit de un arheolog în America de Nord

0 144

Arheologul Andrew Gillreath-Brown de la Washington State University a găsit un instrument de făcut tatuaje vechi de aproapw 2.000 de ani. Cel mai vechi instrument de acest gen din vestul Americii de Nord a fost descoperit printer colecția de artefacte excavate în Utah în 1972.

Până acum, instrumente similare au fost datate la nu mai mult de 900 de ani, conform noii lucrări publicate de Gillreath-Brown şi de colegii săi în Journal of Archaeological Science: Reports.
Instrumentul trecut până acum cu vederea este alcătuit dintr-un mâner de lemn legat la un capăt cu frunze de yucca ce ţin doi spini de cactus, ambii având la capăt cerneală neagră. Analizele microscopice şi chimice au determinat că urmele conţin carbon, un element comun în tatuajele antice şi moderne. Experimentele cu replici ale artefactelor din Utah au determinat că instrumentele pot realiza linii în pielea de porc, scrie Science News.
Strămoşii poporului Pueblo, care trăiau în perioada şi în locul unde a fost găsit instrumentul, coincide cu perioada în care poporul trecea de la vânători-culegători la fermieri.

Sursa: descopera.ro

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...