Parc național de importanță mondială la poalele munților Făgăraș – Investiție de 5 milioane dolari

1 843

Nu mai puțin de cinci milioane de dolari vor fi alocați pentru crearea unui parc national de importanţă mondială în Munţii Făgăraş. O fundaţie din România care militează pentru refacerea zonelor defrişate a obținut această finanțare iar proiectul va dura cinci ani şi va aduce beneficii şi pentru 28 de localităţi.

Cea mai mare parte a sumei, respectiv 2 milioane de dolari, va fi folosită pentru a planta pădurile tăiate și a reface zonele alpine cu bujor de munte, afin si merișor, anunță Digi24.
Totodată, ecologiştii vor readuce în sălbăticie zimbrii şi castorii, care în acest moment sunt specii protejate prin lege, iar pe teritoriul ţării noastre mai sunt doar câteva sute.
„În cursul anului acestuia vom crea țarcuri temporare în zona de proiect iar din toamnă vor fi aduse primele exemplare, un număr de maximum 10 exemplare, urmând ca ulterior efectivul să fie suplimentat periodic.”, spune Adrian Aldea, biolog.
Specialistii fundaţiei Conservation Carpathia îşi propun să rezolve şi problema urşilor care fac pagube în localităţi. Astfel, un milion de dolari vor fi alocaţi pentru garduri electrice, dotarea unei echipe de intevenție rapidă și despăgubiri în cazul unor atacuri.
„Au fost doar opt proiecte aprobate din Europa și noi ne mândrim că suntem printre cele opt proiecte. Asta înseamnă că este un interes deosebit asupra protejării naturii din România.”, afirmă Daniel Bucur, manager de proiect.
Proiectul va crea locuri de muncă şi oportunităţi de afaceri verzi în localităţile de la poalele munţilor Făgăraş, în judeţele Argeş, Braşov, Sibiu şi Vâlcea.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

1 Comentariu
  1. Bakos Attila scrie

    Rezolvati problema ursilor prima data si pe urma celelalte.Sau protejat ursii, de acuma nici nu mai poti tine animale (ma refer la zonele respective) sa nu fi atacat de aceste animale.

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...