Innovation Labs 2019 a desemnat echipele calificate de la Sibiu – Șapte în total

486

Acceleratorul Innovation Labs a anunță echipele de startup tehnic calificate în programul de mentorat din țară, în urma Hackathoan-ului de la Sibiu.

Hackathonul, evenimentul de început al programului Innovation Labs, este o aventură de peste 30 de ore de efervescență creativă, efort intens, mentorat, deschidere spre idei și oameni noi, animată de o doză serioasă de imaginație și voie bună. La finalul acestei explorări în lumea posibilului, cele mai determinate echipe au fost selectate pentru a intra în etapa de dezvoltare a produsului organizată în următoarele 10 săptămâni.

În Sibiu, pe direcția Smart Cities, echipa SEM a atras atenția juriului printr-o soluție automatizată de analiză și de optimizare în timp real a consumului electric, ce folosește un dispozitiv conectat cu panoul electric al utilizatorului. O altă echipă, Burnout Hub, încadrată în verticala business de Health&Lifestyle, propune o platformă online de machine learning, care va spori bunăstarea angajaților unei companii prin prevenirea stresului, oboselii mentale și a scăderii motivației.
Pe parcursul următoarelor 10 săptămâni, antreprenori și oameni de business de vârf vor împărtăși experiențele lor cu tinerii participanți, orientându-i în explorarea ecosistemului antreprenorial românesc. În plus, prin intermediul partenerilor programului, echipele au posibilitatea de a folosi tehnologii de ultimă generație pentru dezvoltarea produselor, oportunități de poziționare eficientă pe piață, precum și acces direct la clienți.
În aprilie se vor desfășura evenimente de tip Boost Day în toate cele cinci orașe din program, unde echipele vor prezenta evoluția și transformarea ideii lor de startup, până la mijlocul programului de mentorat. La începutul lunii mai vor urma Demo Day-urile regionale, unde cele mai bune echipe care au dezvoltat un produs viabil, testat cu utilizatori reali, vor fi selectate pentru a participa la etapa națională de pe 20 mai, ce se va desfășura la Teatrul Național din București.
În cadrul evenimentului Innovation Labs National Demo Day de pe 20 mai 2019, finaliștii își vor prezenta prototipurile în fața partenerilor, a reprezentanților media și a potențialilor investitori, urmând ca echipele cele mai convingătoare să fie recunoscute prin premiile Innovation Labs 2019. Echipele pot continua să beneficieze de sprijinul acceleratorului și al susținătorilor programului și după încheierea perioadei de mentorat, devenind parte activă din comunitatea de alumni a Innovation Labs, formată în cei șapte ani de activitate.

DAPPLOG
DAPPLOG este o modalitate sigură de conectare la multiple platformele web. Produsul propune o solutie software de tip blockchain care oferă utilizatorilor o identitate virtuală unică și descentralizată pentru a asigura securitatea datelor.
Velum
Velum este un sistem IoT care sincronizează deschiderea draperiilor cu programul de somn al fiecăruia. Cu Velum, utilizatorii renunță la tentația de a folosi funcția snooze a alarmei, îmbunătățindu-și calitatea somnului indiferent de ritmul de viață pe care îl adoptă.
ModelLink
ModelLink este o aplicație web care optimizează distribuția resurselor umane implicate în promovarea produselor vestimentare din cadrul festivalurilor de modă. Aplicația conectează agențiile de modeling cu designerii vestimentari și cu organizatorii evenimentelor, cu ajutorul unui algoritm optim de alocare.
Burnout Hub
Burnout Hub este o platformă online care folosește un algoritm de machine learning pentru a spori bunăstarea angajaților unei companii. Burnout Hub își propune să prevină stresul, oboseala mentală și scăderea motivației, înlocuindu-le cu eficiență, performanță și productivitate la locul de muncă.
SEM
SEM este o soluție automatizată de optimizare a consumului electric. Folosind un dispozitiv conectat în serie cu panoul electric al utilizatorului, SEM monitorizează în timp real consumul de energie electrică, prezintă analize și grafice complexe și trimite automat indexul consumului la furnizorii de servicii.
Hyper City
Hyper City este un dispozitiv pentru vehicule care își propune să stimuleze responsabilitatea conducătorilor auto în trafic. Acesta transmite date despre stilul de condus al utilizatorului către companiile de asigurări și către diverși parteneri care oferă în schimb pachete personalizate de asigurare a vehiculelor.
Banconnect
BanConnect este o aplicație bancară care vine în întâmpinarea nevoilor utilizatorilor aflați în posesia de conturi multiple, oferindu-le acestora facilitatea de a avea acces la serviciile unor entități bancare diferite prin intermediul unei interfețe unice.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi