Iohannis: „Dacă PSD nu guvernează pentru țară, atunci să plece de la guvernare”

380

Președintele Klaus Iohannis i-a acuzat, luni, pe liderii PSD pentru că au întârziat adoptarea bugetului în Parlament și le-a transmis acestora „să plece de la guvernare” dacă nu o fac pentru țară. 

„Din cauza PSD dezvoltarea României din ultimii ani a rămas mult în urmă și rezultatele se văd. Este culmea eșecului să nu reușești să aduci dezvoltare prin investiții majore în spitale, autostrăzi, în școli într-o perioadă în care economia crește și oportunități există. PSD a uitat un principiul de bază al democrației – când guvernezi, o faci în primul rând pentru țară, nu pentru tine. Dacă nu e capabil să respecte acest principiu – și dovedește în fiecare zi că nu este – să plece de la guvernare”, a declarat Klaus Iohannis.

El a mai spus că Guvernul a trimis Parlamentului proiectul de buget abia în februarie, cu o întârziere de trei luni.

”Așa că să nu mai țipe PSD-ul la televizor. Declarațiile mincinoase sunt legate de responsabilitate nu pot ascunde evidența. PSD este unicul vinovat de situația la care ne găsim. După ce a întârziat inadminsibil de mult, Guvernul nu a fost capabil nici măcar să vina cu un buget realist axat pe prioritățile României. E drept că este un buget foarte bun, dar pentru creșterea prosperității PSD ului, dar nu al României. Veniturile bugetului de stat sunt supraevaluate și incerte în timp ce cheltuuielile arată o procupare vădită pentru finanțarea partidului și a clientalii sale, a PSD și nu pentru funcționarea statului, în beneficiul cetățeanului. Acestea sunt câteva dintre motivele pentru care am retrimis bugetul în parlament. Mă adresez parlamentarilor: tratați cu seriozitate, până nu e prea târziu.”, a adăugat Iohannis.

Președintele Klaus Iohannis a trimis vineri Perlamentului pentru reexaminare Legea bugetului de stat pe anul 2019, după ce judecătorii CCR au decis că legea este constituțională. Iohannis susține că legea este fundamentată pe o prognoză nerealistă, iar pe de altă parte, că nu asigură o reală funcționare a unor instituții publice cu rol esențial în societate.
sursa: mediafax.ro

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.