Modernizări la Spitalul de Pediatrie – Urgența reconfigurată plus alte lucrări de peste 6,7 milioane lei

0 468

Primarul Astrid Fodor a semnat luni, 11 martie, contractul prin care Primăria Sibiu a obținut finanțare din fonduri europene nerambursabile pentru extinderea și modernizarea Unității de primiri urgențe a Spitalului de Pediatrie care funcționează în clădirea de pe str. George Barițiu.

“Acesta este al optulea contract pe care Primăria Sibiu îl încheie pentru finanțarea din fonduri europene în actualul exercițiu financiar. Pe lângă investițiile din bugetul local, Spitalul de Pediatrie Sibiu se dezvoltă cu fonduri europene. În exercițiul financiar precedent am construit un centru de cercetare și telemedicină în bolile neurologice, iar acum extindem și dotăm Unitatea de primiri urgențe și vom moderniza Ambulatoriul Spitalului”, spune Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiul.
Contractul semnat cu ADR Centru pentru modernizarea unității de primiri urgențe are o valoare de 6,78 milioane lei, finanțarea fiind alocată pe Axa 8 – Dezvoltarea infrastructurii sanitare și sociale.

Proiectul include următoarele lucrări:
•Recompartimentarea și extinderea spațiului alocat primirii urgențelor la parterul clădirii.
•Instalarea unui sistem de ventilație, climatizare și tratare a aerului
•Înlocuirea sistemului de distribuție a fluidelor medicale
•Amenajarea accesului în compartimentul de primiri urgențe și optimizarea acestuia pentru persoanele cu dizabilități
•Amenajarea unui grup sanitar pentru persoanele cu dizabilități

O altă componentă a proiectului presupune dotarea cu echipamente moderne care să asigure o diagnosticare rapidă și precisă. Dintre acestea le amintim pe cele mai importante:
•Compartimentul de Primiri Urgențe va avea propriu laborator de analize dotat cu aparatură performantă. În prezent analizele în Compartimentul Urgențe se efectuează pe aparate vechi și, din această cauză, sunt trimise de multe ori la Laboratorul de analize medicale a Spitalului care funcționează în altă locație, cea de pe strada Pompeiu Onofreiu.
•Acest compartiment va fi dotat cu o trusă specială de video-endoscopie utilizată pentru extragerea corpilor străini pe care copiii îi înghit accidental
•Un aparat performant pentru radiografii și examinări radioscopice (Roentgen) Acesta va permite investigarea radiografică, completată de cea fluoroscopică acolo unde este cazul, reducând astfel timpul de așteptare a pacienților
•Un microscop oftalmologic.
Următorul pas este realizarea proiectului tehnic și contractarea lucrărilor propriu-zise.
Reamintim că Primăria Sibiu a depus un al doilea proiect pentru modernizarea Spitalului de Pediatrie cu fonduri europene, acesta aflându-se în prezent în evaluare. Prin acesta se vor dota ambulatoriile de chirurgie, ortopedie, dermatologie, ORL, oftalmologie, dar și a celor de endocrinologie și alergologie.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.