Ambasadoarea Franţei, la Sibiu: Faceţi autostrăzi cu bani europeni. Vrem să investim în România

668

Ambasadoarea Franţei la Bucureşti, Michele Ramis, a declarat azi la Sibiu, în timpul vizitei la Şcoala „Radu Selejan” din cartierul Vasile Aaron, că investitorii francezi sunt atraşi de ţara noastră, dar că speră ca să folosim bani europeni ca să facem mai mulţi kilometri de autostradă. Francezii, investitori importanți în Sibiu. Capitalul francez ocupă locul 5 în topul investițiilor străine din județ.

Ambasadoarea Michele Ramis: „Este adevărat că Franţa este din ce în ce mai interesată să investească în România”

Ambasadoarea Franței în România a explicat că cei din țara asta sunt interesați să investească în România, pentru că avem o tradiție în industrie, avem buni ingineri, românii cunosc limba franceză și ne ajută și poziția geografică. „Este adevărat că Franţa este din ce în ce mai interesată să investească în România pentru că România are atuuri pentru investitorii francezi care vin aici. Există o tradiţie industrială în România. Din punct de vedere geografic, România este foarte bine situată. (…) Întreprinderile franceze caută mână de lucru calificată, ingineri. Întreprinzătorii caută mână de lucru francofonă, oameni care vorbesc limba franceză, calificaţi, pentru a lucra în întreprinderile lor. Cunoaşterea limbii franceze ajută şi pentru a fi angajaţi aici, de către întreprinderile franceze, dar şi să lucreze în afară în întreprinderi franceze sau francofone”, a declarat joi, ambasadoarea Michele Ramis. Aceasta a vizitat Școala „Radu Selejan” din Cartierul Vasile Aaron din Sibiu, unde urmeazã sã se înfiinþeze din toamnã o clasã cu predare intensivã a limbii franceze.

Ne trebuie bani europeni investiți în autostrăzi, crede ambasadoarea Franței

Întrebată dacă nu-i descurajează pe investitorii francezi, lipsa autostrăzilor din România, ambasadoarea a spus: „Este o problemă dificilă, un handicap destul de mare, dar cu toate acestea rămâneţi atractivi. Sperăm ca fondurile europene să fie utilizate pentru ameliorarea infrastructurii, este un punct slab dar sperăm să fie ameliorat prin utilizarea fondurilor europene”.

Investiții franceze importante în Sibiu. Mii de locuri de muncă create

Unele surse spun că în Sibiu, datorită investitorilor francezi, avem 10.000 de locuri de muncă. Cert este că în județul Sibiu există 105 societăți, în care există capital francez, în valoare totală de peste 303 milioane de lei, potrivit directorului general al Camerei de Comerţ Industrie şi Agricultură Sibiu, Eugen Iordănescu.

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.